skip to Main Content
Dečki učinkovito odprli letošnja tekmovanja v končnici državnih prvenstev

Nedelja 5.2 je prinesla prvo tekmo četrtfinala Državnega prvenstva selekcij U-14. Selekcija U-14 je tudi prva selekcija, ki v letošnji sezoni začenja s tekmami končnice. V goste je prišla ekipa HK Slavije Junior.

Glede na prvenstveno lestvico rednega dela, so bili Ljubljančani pred tekmo postavljeni v vlogo favorita. Poleg višje uvrstitve v rednem delu velja dodati tudi letošnja medsebojna rezultata. Tekmeca sta se namreč v rednem delu srečala dvakrat in obakrat so bili prepričljivo boljši igralci Olimpije (11:2 in 8:1).

Avtor: Amir Hatič

Igralci trenerja Igorja Beribaka so tako samozavestno vstopili v srečanje. Prvi del srečanja so sicer igralci razumljivo pričeli v nekakšnem mini-krču. Igra ni in ni zares stekla. Sicer je bila razlika v kakovosti še vedno dovolj velika, da so bili Zeleni boljši nasprotnik, a rezultat 5:3 proti koncu prve polovice tekme ni bil povsem prepričljiv. A bolj ko je tekma potekala, bolj so se Zmaji sprostili in zaigrali tako kot znajo. V drugem delu srečanja so goste povsem nadigrali in tekma se je končala z rezultatom 14:4.

Avtor: Amir Hatič

Trener Igor Beribak je vsem igralcem ponudil priložnost na ledu in s prikazano igro prav vseh igralcev je bil zadovoljen. Led je torej s prvo tekmo prebit, tako da lahko sedaj igralci povsem mirno in samozavestno pričakujejo povratno tekmo, ki bo v torek 14.2 v Zalogu. Morebitna 3.tekma bo nato ponovno v Tivoliju v nedeljo 19.2, a vsi upamo, da bo 19.2, vsaj kar se tiče tekem, za igralce prost dan.

Tudi na preostalih četrtfinalnih srečanjih smo videli zmago domačinov – torej ekip, ki so v rednem delu zasedli višje mesto od nasprotnikov. Ekipa HK MK Bled A je s 7:4 premagala HK Triglav, ekipa HDK Maribor pa s 5:3 ekipo HK MK Bled B. Tekma med Jesenicami in Celjem je prestavljena na kasnejši datum.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje v končnici si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top