skip to Main Content
Dečki tudi v Kranju s polnim izkupičkom

Nedelja 27. januarja je prinesla nove tekme v državnem prvenstvu dečkov (u-14).

Zmaji so se odpravili v Kranj. Tekma bi sicer morala biti odigrana v Tivoliju, a so nepričakovane tehnične težave v Hali Tivoli prestavile vso Tivolsko dogajanje v Kranj.

Izkazalo se je, da to naših zmajev ni prav nič zmotilo. Spomnimo, da naša ekipa dečkov v letošnji sezoni dosega odlične rezultate. Na dosedanjih 18 tekmah so kar 18-krat zmagali in tako seveda na prvenstveni lestvici zasedajo zanesljivo prvo mesto. Ekipa s Kranja pa se na prvenstveni lestvici nahaja na 5. mestu, kar sicer ni slab izkupiček, a je njihov zaostanek do 4. uvrščene ekipe že zelo velik.

Statistika in podatki so torej kazali na to, da so naši igralci v Kranj pripotovali kot favoriti srečanja. To vlogo so sicer upravičili, a tekma je bila vsaj v prvem delu dokaj odprta in izenačena. Prvi so celo povedli domači igralci. V 7. minuti so zadeli v igri z igralcem manj in kar malce nepričakovano prešli v vodstvo. V novi novi izključitvi na strani domačih, ki je sledila malce kasneje so nato zmaji vseeno izenačili, a v 12. minuti so domači igralci ponovno prešli v vodstvo. Da ne bi bil rezultat prve tretjine preveč nepričakovan in da so zmaji vnovčili strelsko prednost (v prvem delu igre je bilo razmerje v strelih 18:11 za Olimpijo), so naši igralci poskrbeli v 16. minuti. Takrat so dosegli izenačujoč zadetek za 2:2. To je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

A domači igralci so nadaljevali z borbeno igro tudi v drugi tretjini. V igri z igralcem več so v 23. minuti ponovno zadeli in s 3:2 so se ponovno znašli v vodstvu. Zmaji so nato ponovno izenačili, v 30. minuti pa je domača ekipa z novim zadetkom ponovno prešla v vodstvo 4:3. A tu se je uspešna zgodba za domačo ekipo počasi ustavila. Zmaji so bili tudi v drugi tretjini malce bolj nevaren nasprotnik (razmerje v strelih 14:11), kar se je pokazalo na koncu tretjine, ko so z dvema hitrima zadetkoma prvič na srečanju prešli v vodstvo. Rezultat 5:4 v korist Olimpije je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Tretja tretjina pa se je pričela drugače kot prvi dve. Domačim igralcem so počasi pojenjale moči, zmaji pa so zaigrati bolje. To se jim je obrestovalo in z dvema novima zadetkoma v uvodnih minutah zadnjega dela igre so povedli s 7:4 in tekma je bila v tem trenutku odločena. Igralci Olimpije so tekmo lahko mirno pripeljali do konca. V zaključku tekme so se strelci ponovno prebudili in s tremi novimi zadetki se je tekme končala z rezultatom 10:4 za ekipo Olimpije.

Na drugi tekmi rednega kroga so Jeseničani s 7:2 premagali Maribor. Za ekipo Olimpije sta na sporedu le še dve tekmi rednega dela. Prva od teh dveh bo na sporedu v nedeljo 3. februarja pri KACu.

 

Fotografije s srečanja si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top