skip to Main Content
Dečki strli odpor Mariborčanov

Nedelja 3.12 je prinesla nov krog v Državnem prvenstvu Dečkov (U-14).

V Tivoli je prispela ekipa Maribor. Ekipa Maribor v letošnji sezoni na prvenstveni lestvici zaseda visoko 4.mesto, tako da je ekipo pod vodstvom trenerjev Igorja Beribaka in Andreja Hebarja čakalo težko delo.

Obe ekipi sta tekmo pričeli odprto. Prvi so napadli gostje, nato pa so v napad krenili še domači igralci. Ti so sicer v napadu zadeli okvir vrat, a prve minute spremembe rezultata niso prinesle. Igra se je nato po nekaj prekinitvah umirila, v 4.minuti pa je sledil nov strel z modre črte s strani Ljubljanskih napadalcev in plošček se je znašel v mreži. Premoč domačih igralcev se je nadaljevala tudi po uvodnem zadetku in v 9.minuti so Zmaji vodili že z 2:0.

Po drugem zadetku domačih so sicer do nekaterih svojih priložnosti prišli tudi gostje. Nekaj lepih strelov je ubranil domač vratar, en strel na domača vrata pa je zadel okvir vrat. Nedolgo zatem je sledil še prekršek domačih igralcev za izključitev in kazalo je, kot da se pritisk gostov povečuje, a Zmaji so kazen mirno prestali in krenili v napad takoj, ko je bila ekipa spet polna. Po nekaj sekundah napadanje so domači napadalci ponovno zadeli in vodstvo Zmajev je znašalo že 3:0. Ko je že kazalo, da bo to tudi končni rezultat prve tretjine, pa so tik pred koncem igralci v Zelenih dresih zadeli še enkrat in z rezultatom 4:0 se je tretjina tudi končala.

V drugi tretjini so po uvodnih mirnih minutah sledile minute, ko so si zaporedoma sledile nekatere izključitve igralcev. Tako so najprej eni igrali v prednosti 5-na-4, nato je sledil prekršek in igralo se je 4-na-4. V nekem trenutku je bila na vrsti tudi igra 4-na-3. Vse te izključitve novih zadetkov niso prinesle in igra se je počasi ponovno umirila. A to je trajalo zgolj do 31.minute, ko so Zmaji zopet zadeli in z vodstvom 5:0 je kazalo, kot da je tekma že odločena.

A temu še ni bilo čisto tako. V 34.minuti sledi nova izključitev na strani domačih, kar pa so gostje tokrat hitro izkoristili in zadeli za 5:1. Zadetek je Ljubljančane kar malce uspaval in podobna igra se je nadaljevala tudi v naslednjih minutah, kar je bila voda na mlin gostom, ki so v 35.minuti ponovno zadeli in rezultat je bil tedaj že malce bolj zanimiv 5:2. To je dalo gostom zalet in še bolj agresivno so pritisnili na domača vrata. A obramba na čelu z domačim vratarjem je pritiske zdržala in v protinapadu v 37.minuti so domači ponovno zadeli. A to ni bil končni rezultat druge tretjine. V zadnji minuti so gostje uspeli izkoristiti napako domače obrambe in s 6:3 se je nato tretjina tudi končala.

Gostje so začutili, da bi eventualno lahko srečanje postalo zanimivo in začetek zadnje tretjine je bil v znamenju nekaj lepih priložnosti za goste. A to so domači napadalci presekali v 44.minuti, ko so ponovno zadeli in povišali vodstvo na 7:3. A nevarni napadi gostov so se nadaljevali in v 46.minuti je po novem zadetku gostov vodstvo Ljubljančanov ponovno štelo “le” 3 zadetke (7:4).

Vendar gostje moči za preobrat vseeno niso imeli. V naslednjih minutah sledi izključitev gostujočega igralca, kar so Zmaji znali izkoristiti in z novim zadetkom v gostujoči mreži je bila tekma dokončno odločena. V zadnjih 10 minutah Zmaji nato še dvakrat zadenejo in postavijo končni rezultat 10:4.

Na preostalih tekmah je Zagreb premagal Slavijo z 9:4, KAC je po podaljšku z 2:1 premagal Triglav, Jeseničani pa so z 12:8 premagali Bled. Tekma med Celjem in Crveno Zvezdo ni bila odigrana.

Na prvenstveni lestvici tako ostajata na vrhu ekipi Olimpije in Zagreba. Na 3.mestu pa jima s 13.točkami zaostanka sledi ekipa Hidria Jesenic.

Prvenstvo se nadaljuje že naslednjo nedeljo, ko se bosta ekipi Maribora in Olimpije ponovno pomerili, tokrat v Mariboru.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Dogajanje v Državnem prvenstvu selekcije U-14 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top