skip to Main Content
Dečki so v malce okrnjeni sestavi v Mariboru slavili po izvajanju kazenskih strelov

Nedelja 11. novembra je prinesla novo tekmo naših dečkov. Zadnje čase se dečki soočajo z večjim številom manjkajočih igralcev, kar za že tako okrnjeno letošnjo ekipo včasih predstavlja velik problem. Tekma v prejšnjem krogu je bila tako prestavljena, ta v Mariboru pa se je nato vseeno odigrala, a z zgolj 11 našimi igralci v polju.

Vseeno pa naša ekipa v Maribor ni odpotovala z belo zastavo. V letošnji sezoni Maribor občasno prikazuje kar dobre rezultate. Nenazadnje se na prvenstveni lestvici nahaja na 5. mestu. Naše mlade zmaje je tako čakala težka tekma. In točno takšna je tudi bila.

V začetku tekme sta bili ekipi dokaj izenačeni. Videli smo nekaj pol priložnosti na obeh straneh. Vendar bolj kot je šla tekma proti koncu prve tretjine, bolj so bili nevarni domači igralci. Skupaj gledano so bili domači v prvem delu bolj nevarni od nas (razmerje v strelih 10:5 v njihovo korist). To se je na koncu tudi poznalo na rezultatu. V 17. minuti so domači povedli z 1:0.

V drugem delu so naši igro uspeli uravnotežiti. Sredi tretjine so imeli celo premoč, ko so med drugim nekaj časa imeli na ledu tudi dva igralca več. A zadetka našim ni uspelo doseči in 1:0 je ostal rezultat pred zadnjo tretjino.

Izenačena tekma se je nadaljevala tudi v zadnjem delu. Malce je celo naša pobuda počasi pojenjala. A naši mladi zmaji se niso predali. To se je obrestovalo v 53. minuti. Po odbitem strelu je do ploščka prišel Filip Hrovat Žagar, ki je plošček porinil v mrežo in izid je bil izenačen. Po tem zadetku igra ostala izenačena in novih zadetkov nismo videli.

V podaljšku sta ekipi drsali dokaj pazljivo. Bolj sta pazili, da ne naredita usodno napako, kot pa da napadeta. Proti koncu podaljška se je vseeno odprlo nekaj priložnosti za naše fante, a mreži sta ostali nedotaknjeni.

Sledilo je izvajanje kazenskih strelov. V prvi seriji zadetkov ni bilo. V drugi seriji pa so zadeli domači in povedli z 1:0. Na srečo pa so naši izenačili že v naslednji seriji. Zadej je Oskar Fras. Četrta serija potem zopet ni dala novih zadetkov. V peti seriji so najprej kazenski strel zapravili domači, nato pa je svoj strel izvajal Filip Hrovat Žagar. Bil je uspešen (posnetek zadetka si lahko ogledate spodaj) in naši so se lahko veselili zmage.

S tem rezultatom naši ostajajo na 3. mestu prvenstvene lestvice. Že naslednji vikend jih čaka domača tekma s Slavijo. Slavija zaseda 4. mesto na prvenstveni lestvici, a naši zmaji bodo verjetno lahko nastopili z malce bolj popolnjeno sestavo, tako da lahko optimistično pričakujemo tudi to tekmo.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno lestvico v kategoriji u-15 spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top