skip to Main Content
Dečki so v Kranju zabeležili prepričljivo zmago

V nedeljo 20. septembra je bil na sporedu že drugi krog državnega prvenstva v kategoriji U-15.

Zmaji so odpotovali v Kranj. Olimpija je v Kranj dopotovala s prepričljivo zmago v prvem krogu (z 12:4 je bil boljša od Maribora), Triglav pa je v prvem krogu zabeležil tesen poraz v Celovcu (4:3), potem ko so Kranjčani pred konec druge tretjine že vodili s 3:2.

Obetala se je zanimiva tekma, kjer pa smo vseeno pričakovali našo zmago in tako se je na koncu tudi izšlo…

Naši zmaji so silovito zadrsali že na samem začetku. Še pred koncem prve minute smo videli prvi zadetek. Po podaji Bruno Kureta je bil strelec Bor Rakun. Prevlada naših igralcev se je nato prenesla tudi v nadaljevanje. V prvem delu igre so na primer nastreljali goste v strelih na gol kar z 18:5. A novih zadetkov kljub vsemu ni bilo. Borbeni domačini so v 13. minuti izid celo izenačili. A vseeno je nato v zadnji minuti prvega dela igre zadel še Tai Kontrec in naši zmaji so odšli na prvi počitek z zasluženim vodstvom 2:1.

Tudi v drugi tretjini so bili naši igralci boljši nasprotnik. In to se je počasi kazalo tudi na rezultatu. V tem delu igre je dvakrat zadel Tevž Žibert (pri obeh zadetkih je podal Bruno Kuret, pri enem pa še Ian Petronijevič Lepša). Končni rezultat po drugi tretjini je bil 4:1.

Še bolj pa se je prevlada naših stopnjevala v zadnjem delu igre. Razmerje v strelih je bilo 19:6 (v celotni tekmi 49:17). Videli smo 6 novih zadetkov naših igralcev in tekma se je z nekaj hokejskimi vložki nervoze v zadnjih minutah, končala z zanesljivo zmago Olimpije 10:1.

Z zanesljivo zmago je bil zadovoljen tudi glavni trener Igor Beribak: “Res smo igrali dobro. Kar malce presenteljivo, saj sem pričakoval vseeno malo bolj izenačeno tekmo. Na koncu so domači poizkusili še z malce bolj grobo igro, kjer pa smo pravilno odreagirali, se postavili domačim po robu in zanesljivo ter zasluženo obdržali visoko prednost.

Na preostalih tekmah je HK MK Bled premagal Jesenice s 6:2, Maribor pa HDD Bled s 4:2. Ostale tekme v času pisanja tega prispevka še niso bile dokončane. … res dober igral, presenetljivo, smo mislili, da bo bolj izenačeno, pravilno odreagiral na grobo igro, pozitivno vse skupaj

Naši mladi zmaji prvenstvo nadaljujejo že v sredo, ko v Tivoli prihajajo ekipa iz Zaloga. Tekmo si boste lahko ogledali tudi v živo na našem YouTube kanalu. Vabljeni.

 

Zapisal: Vladimir  Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top