skip to Main Content
Dečki so v dveh dneh zabeležili dve zmagi

V ponedeljek 31. januar je bila na vrsti nova tekma za našo selekcijo u-15.

To je bila v dveh dneh že druga zaporedna tekma. V nedeljo so se naši dečki odpravili v Maribor, kjer so dokaj zanesljiv (11:2) premagali domačo ekipa. Sedaj pa je že takoj naslednji dan bila na vrsti zaostala tekma, ki je bila pred časom, zaradi zdravstveni razlogov, prestavljena.

Kakorkoli že, tak tempo naših mladih zmajev ni prestrašil in pogumno so se lotili tudi današnje tekme.

Začetek sicer ni bil čisto tak. Gostje so so na začetku bolj pritisnili. Bili so močnejši in odločnejši in po dveh napakah v obrambi so v 8 minuti povedli že z 2:0. A naši se niso dali. Postopoma so vzpostavili ravnotežje in igra je postala bolj izenačena in bolj zanimiva. Še vedno so imeli gostje malce več nevarnih situacij pred našimi vrati. So pa naši napadali in to se jim je obrestovalo. V 14. minuti je po levi strani prodrl Nejc Golob. Odločil se je za samostojno akcijo in sledil je zadetek za 2:1. To je bilo, kar se tiče zadetkov v prvi tretjini vse. So se pa vmes mreže še zatresle. V zadnji minuti kar dvakrat. Najprej so imeli gostje na ledu igralca več. Sledil je strel z modre črte, pred vrati pa je gostujoč napadalec s palico plošček preusmeril v mrežo, a sodniki so se odločili za visoko palico. Čisto v zadnjih sekundah pa so napadali naši. Naš napadalec se je boril za prostor za strel. Na koncu je našim to uspelo in plošček je pristal v mreži, a sodnik je dosodil, da se je igralni čas že izstekel. Oba zadetka sta bila razveljavljena upravičeno.

V drugi tretjini so bili naši boljši nasprotnik. Seveda so bili gostje s svojo močjo in velikostjo marsikdaj nevarni pred našimi vrati, a več pravih priložnosti so si priigrali naši. V 29. minuti je sledil hiter protinapad naših. Jernej Cerjak je podal do Svita Ravnika, ta je prodrl po levi in podal na desno do Joca Bukovca, ki je zadel in izid je bil izenačen. Drug zadetek pa je padel čisto na koncu. Nekajkrat so naši v zadnji minuti pritisnili, a je gostujoči vratar plošček vedno ubranil. Ob zadnjem sodniškem metu, pa sta Ian Petronijevič Lepša in Tom Smolnikar podala, Nejc Golob pa je iz bližine zadel. Na semaforju je še preostalo 4 sekunde igralnega časa, tako da dvoma o veljavnosti zadetka tokrat ni bilo.

Podobna igra se je nadaljevala v zadnji tretjini, a tu žal naši napadalci niso bili učinkoviti. Imeli so kar nekaj priložnosti, zadet je bil tudi okvir vrat. A zadetka so se veselili gostje. V 54. minuti je njihov napadalec pobegnil naši obrambi po desni strani in z natančnim strelom premagal, danes sicer odličnega vratarja Luka Dolžana. Izid je bil izenačen.

Do konca tretjine so najprej naši malce trepetali, da ne prejmejo zadetka, v zadnjih minutah pa so bili gostje tisti, ki so branili svoja vrata. A izid 3:3 je ostal nespremenjen vse do konca in sledil je podaljšek. V podaljšku so pobudo ohranili naši igralci. Tudi po zaslugi izključitve na strani gostov. A tudi tu zadetka ni bilo in sledilo je izvajanje kazenskih strelov.

V prvi seriji zadetkov ni bilo. Nato je naprej v drugi seriji zadel Oskar Rogl, v tretji pa še Ian Petronijevič Lepša. A tudi gostje so bili uspešni v tretji seriji, tako da izvajanje še ni bilo odločeno. Nato je bil v četrti seriji uspešen še Svit Ravnik in gostje so bili na tem, da morajo zadeti. A Luka Dolžan je strel v četrti seriji ubranil in zmaga (po kazenskih strelih) je ostala doma.

Do konca rednega dela prvenstva sta preostali samo še dve tekmi. Prva bo na sporedu naslednjo nedeljo, ko se naši odpravljajo na Bled k ekipi HKMK Bled. Naši dečki se trenutno še nahajajo na vrhu prvenstvene lestvice, a verjetno do konca tam ne bodo ostali. Ekipa Jesenic ima namreč pred sabo še 3 tekme z objektivno slabšimi nasprotniki in njihov izkupiček bo verjetno na koncu boljši od našega. Prav tako pa nam na lestvici “za vratom dihajo” še ekipi Triglav ter KAC. A tu je na vrsti še nekaj medsebojnih srečanj (tudi naši še z ekipo HK Triglav še srečajo), tako da bo boj za najboljša izhodišča pred končnico še zanimiv.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme z ekipo EC KAC si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme EC KAC si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme HDK Maribor si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top