skip to Main Content
Dečki so v Celovcu doživeli prvi letošnji poraz

V nedeljo 4. oktobra, so naši dečki (u-15) nadaljevali s tekmami držaavnega prvenstva. Odpravili so se v Celovec. KAC v kategoriji U-15 sicer ne sodi v sam vrh prvenstvene lestvice, a tekme s to ekipo so vedno težke in pogosto izenačene.

Naši zmaji so se v Celovec odpravili na krilih 4 dosedanjih zmag (v 4 odigranih tekmah) in upali smo na novo zmago. Žal se ni izšlo tako…

Začetek tekme je sicer kazal drugače. V prvi tretjini so naši dvakrat zadeli. Oba zadetka je dosegel Tai Kontrec. Prvega je po podaji Tevža Žiberta dosegel v 8. minuti, drugega pa po podaji Iana Petronijevič Lepše ter Gašperja Okorna v 17. minuti. Tudi razmerje strelov je bilo v našo korist (11:6) in res je vse kazalo na novo zmago naših zmajev. Tudi druga tretjina se ni pričela slabo. V 27. minuti je Rakun Bor (po podaji Jake Modica Ščavničarja) povedel Olimpijo v vodstvo že s 3:0. A tu se je našim ustavilo. Visoko vodstvo jih je malce uspavalo. Najprej so domači z dvema hitrima zadetkoma v 32. in 34 minuti znižali vodstvo na 3:2. To je v naše vrste prineslo nekaj nervoze in nekajkrat so se odprla vrata naše klopi za kaznovane. Proti koncu tretjine so tako naši na ledu zadrsali le s 3 igralci v polju. To so domači izkoristili. Najprej so z dvema igralcema več dosegli izenačujoč zadetek, nato pa so v čisto zadnji sekundi tretjine z igralcem več na ledu dosegli še zadetek za svoje prvo vodstvo. 4:3 je bil tudi končni rezultat po druge tretjine.

Žarek upanja za preobrat je prinesel pričetek zadnje tretjine, kjer so naši zadeli že v prvi minuti. Podala sta Rakun Bor in Ian Petronijevič Lepša, zadel pa je Gaber Belec Poženel. A izenačen rezultat ni trajal dolgo, saj so v 43. minuti domači ponovno vodili. Naši so se zopet morali podatki v lov za rezultatom. Po nekaj minutah jim je lov uspel. Za izenačenje na 5:5 je zadel Ian Petronijevič Lepša, podaji pa sta prispevala Gašper Okorn in Tai Kontrec. A tu je našim malce zmanjkalo moči in do konca tekme novih zadetkov ni bilo. Tekma se je tako prevesila v podaljšek, kjer pa so domači izkoristili psihološko prednost in v drugi minuti podaljša zadeli za končno zmago 6:5.

Po tekmi ni bil najbolj zadovoljen niti glavni trener Igor Beribak: “Res smo v Celovec prišli z malce okrnjeno sestavo, a igra ni bila dobra. Hitro smo povedli, fantje so se malce uspavali in mislili so, da bo nova zmaga prišla sama po sebi. Škoda za izgubljene točke.

Na preostalih tekmah je ekipa Akademie Steirmark premagala Celje z 8:0, ostale tekme pa v času pisanja tega članka še niso bile odigrane. Naše dečke čaka nov težav obračun v nedeljo, ko v Tivoli prihaja ekipa HKMK Bled.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov v letošnji sezoni spremljate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top