skip to Main Content
Dečki so uvodno tekmo v prvenstvu doma izgubili z ekipo KAC

To nedeljo so prvič v letošnji sezoni v pravem tekmovalnem smislu na led stopili tudi igralci selekcije u-15.

V Ljubljano je prispela ekipa EC KAC. Ekipa KAC ni prispela v čisto popolni sestavi, vseeno pa so bile tekme s Celovčani vedno težke in tudi tokrat ni bilo nič drugače.

Naši so tekmo pričeli malce preveč pazljivo. V takšni igri, so bili prvi uspešni gostje. Povedli so z 1:0. Sicer je nato v 8. minuti Jure Železen izid izenačil, a na koncu tretjine so gostje izkoristili še prednost igralca več na igrišču in po prvi tretjini so imeli vodstvo 2:1.

2:1 seveda še ne pomeni odločene tekme, se je pa tekma več ali manj odločila v drugi tretjini. Gostje so prevladovali in sledili so njihovi zadetki. Izid se je na koncu tretjine ustavil na 6:1. Naši fantje so se zavedali, da lahko igrajo bolje in to so vsaj malce pokazali v zadnji tretjini. To tretjino so dobili naši fantje. Izid so najprej kmalu znižali na 6:2 (svoj drugi zadetek je dosegel Jure Železen). Vendar nato niso izkoristili nekaj priložnosti v igri z igralcem več. Morebiti bi takrat še lahko prišlo do preobrata, tako pa so lahko naši do konca le še dodatno znižali na 6:3 (strelec Vid Vnuk) in prvo tekmo v prvenstvu so morali naši zapustiti praznih rok.

Priložnost za dvig forme in prve točke bo že naslednjo nedeljo, ko v Tivoli prihajajo Beograjčani.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko preberete na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top