skip to Main Content
Dečki so učinkovito odprli Državno prvenstvo

Nedelja 10.9 je prinesla prvi krog Državnega prvenstva selekcij U-14.

Prvo tekmo so Zmaji odigrali v Ljubljani. V Goste je prišla ekipa iz Beograda. V prejšnji sezoni so bili na medsebojnih tekmah boljši Ljubljančani in tudi tokrat smo si želeli ter pričakovali, da bo temu tako. Razmere za tekmo niso bile najboljše, saj v tem vlažnem obdobju na ledenih ploskvah prevladuje meglica, vendar mlade ter nadebudne hokejiste to ni prav nič zmotilo.

Avtor: Amir Hatič

Obe ekipi sta se borbeno pognali v tekmo. Domači hokejisti so kmalu pričeli unovčevati svoje prednosti. Igra se je več ali manj odvijala pred vrati gostov in učinkoviti Ljubljančani so z lepo igro postopoma povečevali rezultatsko prednost.

Rezultat se je na koncu zaustavil pri 18:0, s čimer so Zmaji zasluženo osvojili prve 3 točke v prvenstvu. Led je prebit in verjamemo, da se bodo dobre igre v nadaljevanju prvenstva tudi nadaljevale. V drugih tekmah prvega kroga je ekipa Team Zagreba na Bledu zmagala z rezultatom 4:2, igralci KACa pa so slavili na Jesenicah z rezultatom 9:5 (ostale tekme v nedeljo zaradi turnirja v Mariboru niso bilie odigrane in naj bi bile odigrane te dni). Ravno ekipa KACa je naslednji nasprotnik Zelenih. Tekma bo v nedeljo v Tivoliju.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Dogajanje v Državnem prvenstvu selekcije U-14 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top