skip to Main Content
Dečki so tudi s težkega gostovanja v Avstriji prinesli vse 3 točke

V nedeljo 24. novembra je bil na vrsti nov krog v državnem prvenstvu kategorije U-15. Naši dečki so odpotovali v Celovec.

Res da v letošnji sezoni ekipa KAC ne kaže preveč dobrih iger, a v zadnjih letih so bili medsebojni dvoboji med Olimpijo in KAC-em vedno zanimivi in izenačeni. Posebej, ko se tekma igra v Celovcu. Pričakovali smo torej težko in izenačeno tekmo. A v resnici takšne tekme nismo dočakali.

Tekma je namreč potekala dokaj mirno. Naši igralci sicer niso dosegli tolikšne razlike, kot so jo letos na določenih tekmah že, a zmaga v resnici tekom tekme zares ni bila vprašljiva. Naši zmaji so domačo ekipo nastreljali že v strelih na gol. Razmerje je bilo 45:27 v korist Olimpije (15:10,19:9 in 11:8). Kar pa je pomembneje, naši so dosegli 3 zadetke, domača ekipa pa le enega.

Prvi so zadeli naši igralci. V 8. minuti je po podaji Anže Žežlja zadel Nik Sečen. Domači so nekaj minut kasneje izenačili, a v 15. minuti je po podaji Aljaža Zupančiča za novo vodstvo zadel Jan Petelinkar. Jan je zadel tudi v 39. minuti (takrat sta podala Tit Smolnikar in Tian Hebar) in s tem dosegel končni rezultat 3:1.

S prikazanim je bil na koncu zadovoljen tudi trener Igor Beribak: “Tekma je minila mirno in zadovoljen sem s tem. Dosegli smo to po kar smo prišli – zmago.

Na preostalih tekmah je v mestnem derbiju HKMK Bled kar z 19:1 premagal HDD Bled, Jeseničani so bili boljši od Slavije 8:4, Zagreb pa je premagal Triglav s 7:2. Na vrhu lestvice ostaja ekipa Olimpije, s 6 točkami zaostanka pa ji sledijo Jeseničani.

Sicer se tekmovanje za naše zmaje nadaljuje v nedeljo 1.decembra, ko v Tivoli pripotujejo Jeseničani. Čaka nas pravi mali derbi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s prizorišča si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top