skip to Main Content
Dečki so tudi iz Zagreba prinesli vse tri točke

V nedeljo 22. decembra se je nadaljevalo državno prvenstvo v selekciji U-15. Naši dečki so odpotovali v Zagreb. Zagreb v letošnji sezoni sodi v vrh prvenstvene lestvice. Pred tekmo so bili uvrščeni celo na tretje mesto. Pričakovali smo lahko torej zanimivo srečanje, kjer pa smo vseeno upali, da je vloga favorita dodeljena našim igralcem, ki tudi v letošnji sezoni zasedajo vodilno mesto na prvenstveni lestvici.

Prva tretjina je minila relativno mirno. Strelov na vrata je bilo dokaj malo. Zmaji so jih sprožili 5, domači pa le 4. Vseeno pa je eden izmed teh strelov končal v mreži. V 12. minuti so naši zmaji izkoristili igralca več na ledu. Po podaji Tian Hebarja in Jan Petelinkarja, je zadel Anže Žeželj.

Nekaj več strelov je sledilo v drugi tretjini. Tudi v tej so bili malenkostno boljši naši igralci (razmerje 9:8 v našo korist). In ponovno so bili pri strelih bolj učinkoviti zmaji. Najprej sta sledila naša dva zadetka. V 25. minuti je na 2:0 z novim zadetkom povišal Anže Žeželj (podaja ponovno Jan Petelinkar), v 30. minuti pa je po podaji Anžeta Žeželja zadel Jan Enej Jenko. Olimpija je torej imela na polovici tekme že lepo prednost, a tekma tu še ni bila končana. Proti koncu tretjine so domači dosegli svoj prvi zadetek in vodstvo naših je bilo znižano.

V zadnji tretjini pa so domači pritisnili na naša vrata. Na naši strani je sledilo kar nekaj izključitev, kar se je odrazilo tudi v strelih na gol. V zadnji tretjini so tako domači kar s 13:4 nastreljali naše. Vendar jim to ni pomagalo pri končnem uspehu. V 50. minuti je Anže Žeželj (podaja Tit Smolnikar) dosegel že svoj 3. zadetek in vodstvo naših je bilo povišano na 4:1. Pritisk domačih se je nadaljeval in ti so v začetku 59. minute dosegli svoj drugi zadetek. A to je zadostovalo le za malce bolj zanimivo končnico. V zadnjih minutah so domači tako napadli tudi brez vratarja. Naši so se uspešno ubranili, 25 sekund pred koncem tekme pa je Anže Žeželj (podaja Tian Hebar) dosegel še svoj 4. zadetek. S tem zadetkom v prazno mrežo je bila tekma dokončno odločena. Končni rezultat je bil 5:2 za Olimpijo.

Na preostalih tekmah je Slavija s 7:0 premagala Celje, KAC je s 3:2 premagal Jesenice, Triglav je bil z 8:1 boljši od HDD Bleda, Maribor pa je premagal HKMK Bled s 5:3. Naši igralci na lestvici ostajajo na vrhu. Prvenstvo pa se nadaljuje v nedeljo, ko bo na vrsti tekma v Kranju.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top