skip to Main Content
Dečki so si po dveh zaporednih porazih priigrali novo zmago

Naši dečki so v nedeljo 18. oktobra odigrali novo tekmo v državnem prvenstvu. Tokrat so se odpravili na Bled k ekipi HDD Bled.

Igralci Olimpije so v tekmo vstopali z dvema zaporednima porazoma. Na tekmi so si torej vsekakor želeli povrniti zmagovalni trend. Poleg tega tekmovalnega naboja, pa je imela tekma tudi prijateljski privdih. V letošnji sezoni namreč v dresih HDD Bled nastopa tudi kar nekaj naših zmajev, kot sposojeni igralci.

Kot smo upali, so tekmo bolje pričeli naši zmaji. V 10. minuti so vodili že s 3:0. Nato je sledilo nekaj naših izključitev. Zmaji so zadrsali kar z dvema igralcema manj. To so zdržali in so nato, ko so na ledu še vedno imeli enega igralca manj celo zadeli za 4:0. A tekma tu še ni bila čisto odločena. Domači so izkoristili enega izmed redkih svojih strelov v prvi tretjini (razmerje v strelih je bilo 18:4 v korist zmajev) in v 19. minuti je bil izid znižan na 4:1.

Prevlada naših se je v drugi tretjini nekako končala. Rahla pobuda je bila še vedno na strani naših, vsekakor pa je bila igra bolj izenačena. Naši igralci so na krilih visokega vodstva zaigrali malce sproščeno. To se je poznalo tudi na rezultatu, saj smo videli kar nekaj zadetkov. Ekipi sta si kar izmenjevali zadetke. Kar trikrat zapored so najprej zadeli naši, nato pa so znižali domači. Tako je bil rezultat v 37. minuti 7:4 in naši, kljub učinkoviti igri v napadu kar niso mogli pobegniti domačim igralcem. Tekma je postala še bolj zanimiva, ko so domači na koncu tretjine dosegli še en zadetek in izid zmanjšali na dokaj tesnih 7:5.

A vseeno se je kmalu pokazalo, da je Olimpija danes boljše moštvo. V zadnji tretjini so naši ponovno nastreljali domače (razmerje 12:5). Veliko zadetkov sicer nismo dosegli, so pa naši igralci dosegli enega in z 8:5 so naši vseeno dokaj zanesljivo pridrsali novo zmago.

Na preostalih dveh tekmah je Slavija visoko s 17:1 premagala Celje, KAC pa je bil s 6:3 boljši od Maribora. Ostale tekme zaradi Covid-19 situacije niso bile odigrane. Če bo vse v redu, bodo naši zmaji tekmovanje nadaljevali v nedeljo 25.10, ko v Tivoli prihaja ekipa Steiermark Academy. Tekma bo na sporedu tudi na našem YouTube kanalu. Vabljeni!

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov v letošnji sezoni spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top