skip to Main Content
Dečki so si na Jesenicah izborili novo tekmo

V nedeljo 12. marca je bila na sporedu druge tekma pofinalnega dvoboja med Jesenicami in našimi zmaji. V prvi tekmi so zmagali Jeseničani, ki so nadigrali naše zmaje. A na drugi tekmi se je slika malce obrnila…

Avtor: Valentin Areh

Naši so bistveno bolj odločno in zbrano pričeli tekmo. Igra je bila izenačena, po uvodnem “tipanju”, pa so naši pričeli prevzemati pobudo. Prvi zadetek smo videli v 13. minuti. Naši so imeli igralca več na ledu. Nekaj časa so pritiskali na nasprotnikova vrata. Nato pa sta na modri črti kombinirala branilca Domen Dolžan in Nik Ban Koselj. Domen je na koncu sprožil strel proti vratom, na poti proti vratom pa je plošček preusmeril Filip Hrovat Žagar in Olimpija je povedla z 1:0. Nekaj minut kasneje pa je do samostojne akcije prišel še Oskar Fras in Olimpija je vodila že z 2:0. Prva tretjina je vsekakor pripadla našim zmajem.

V drugi tretjini so se domači želeli vrniti v igro. Naši so sicer dokaj dobro kontrolirali igro, nato pa je proti koncu tretjine vseeno prišlo do zadetka. V 37. minuti so domači znižali izid na 2:1. To jim je dalo nekaj zaleta in v zadnjih minutah druge tretjine je nov zadetek domačih nekako visel v zraku. A naši so vzdržali in malce bolj mirno zadrsali v zadnjo 3. tretjino.

V 45. minuti je sledil sodniški met v tretjini domačih. Filip Hrovat Žagar je dobil sodniški met, podal na modro črto do Nika Bana Koselja. Ta je sprožil strel proti vratom, na poti pa je plošček preusmeril Filip in s svojim drugim zadetkom naše popeljal v vodstvo s 3:1. Zopet smo lahko malce lažje zadihali. Sledila je izenačena igra. Domači so seveda bolj pritiskali, a naša obramba je na čelu z izvrstnim vratarjem Jonom Kavčičem vse te nalete vzdržala. Vmes bi sicer naši lahko celo povišali vodstvo, saj so nekaj časa imeli najprej na ledu igralca več, nato pa celo dva igralca več. So pa nato ob pritisku na naša vrata zadeli domači. Dve minuti pred koncem srečanja so znižali naše vodstvo na 3:2 in poskrbeli, da je bila končnica tekme še toliko bolj napeta. A novih zadetkov ni bilo, naši so vzdržali in zmaga je na koncu odšla v Tivoli.

S tem se je izid v dvoboju izenačil na 1:1 in sledi odločilna tekma, ki bo na sporedu v sredo v Tivoliju. Morebiti bo ta tekma celo že odločala tudi o naslovu državnega prvaka. To sicer v sredo še ne bo jasno, saj bosta ekipi drug polfinalni dvoboj zaključili šele proti koncu tedna. So pa igralci KACa slavili na prvi tekmi tega drugega dvoboja, tako da KAC vodi v zmagah z 1:0.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top