skip to Main Content
Dečki so sezono končali na 3. mestu

V nedeljo 26.marca je bila na sporedu zadnja, tretja tekma za 3.mesto v prvenstvu u-15. Po tem ko sta si ekipi izmenjali zmagi, je sledila odločilna tekma v Kranju. Naši mladi zmaji imajo v letošnji sezoni veliko težav z odhodi igralcev ter s poškodbami, tako da praviloma na tekmah nastopajo v bistveno bolj okrnjeni in manjših postavah, kot pa nasprotniki. A borbenost in povezanost je naše fante v tej sezoni, kljub temu, pripeljala skorajda do vrha. Borbenosti jim ni manjkalo tudi na današnji tekmi, kjer pa so na koncu vseeno bili boljši domači igralci.

V prvi tretjini smo v začetku gledali dokaj izenačeno tekmo. Do več strelov in priložnosti so prihajali domači igralci, kar je bilo tudi za pričakovati, a naši so z dobro obrambo in hitrimi protinapadi ostajali v igri. A žal rezultat ni dolgo vzdržal. V 5. minuti so naši igralci zapravili plošček na prehodu v napad, sledil je hitri protinapad domačih in vodstvo z 1:0. Igra je ostajala odprta in vsaj do neke mere izenačena. Nato pa so domači izkoristili še eno priložnost v 14. minuti. V igri z igralcem več je sledila lepa podaja v sredino in neubranljiv strel za 2:0. Kljub borbenosti našim. se je vseeno počasi nakazovalo v katero smer se bo današnja tekma obrnila.

Podobno igro smo gledali tudi v drugi tretjini. Naši so z borbenostjo poizkušali držati ravnotežje, domači pa so bili kljub vsemu dovolj močnejši, da niso dovoljevali našim zadetka za vrnitev v igro ter dovolj močnejši, da so izkoristili vsaj nekaj svojih priložnosti. Videli smo 2 nova zadetka in vodstvo domačih s 4:0 na koncu druge tretjine.

V zadnji tretjini se je nato igra malce umirila. Naši sicer niso zmogli uproziriti preobrata, hkrati pa so bili naši dovolj močni in borbeni, da niso dopustili povišanja prednosti. Čisto na koncu tekme smo nato videli še dva zadetka. Naprej je na 4:1 znižal Oskar Fras, na koncu pa so domači postavili piko na i z novim zadetkom.

Naši mladi zmaji so tako na koncu osvojili 3. mesto v državnem prvenstvu oz. 4. mesto v IHL tekmovanju. Bilo so blizu finala in blizu celo naslovu državnega prvaka. V sezoni so prikazali, da se lahko kosajo tudi z najboljšimi ekipami. Borbenost in povezanost jih je obdržala v krogu najboljših ekip letošnje sezone, vseeno pa jim je za čisti vrh manjkalo nekaj sreče in nekaj več igralcev.

Sicer pa sezone še ni čisto konec. Naše dečke na koncu čaka še mednarodni turnir v Zell-Am-Seeju, kamor se naši odpravljajo sredi aprila.

Čestitamo za dobro sezono in osvojeno 3. mesto!

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko z zadnje tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa si lahko statistiko in pregled ekipe skozi celotno sezono ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top