skip to Main Content
Dečki so se za novo zmago sicer morali potruditi, a še vedno ostajajo neporaženi

Nedelja je prinesla nove tekme v državnem prvenstvu dečkov U-14.

Zmaji so se odpravili v Maribor. Do sedaj neporaženi Ljubljančani so nekako že sami po sebi favorit na vseh prihajajočih tekmah. Mariborčani pa so v dosedanjih šestih tekmah zabeležili le zmago nad Triglavom, zaradi česar so bila pričakovanja ekipe trenerja Igorja Beribaka še toliko večja.

A hokej je igra in ne glede na prednosti, mora ekipa na koncu svoje oddelati tudi na ledu. Zmaji so to tudi tokrat storili, a naloga je bila vseeno malce težja, kot so pričakovali.

Prva tretjina je potekala po pričakovanjih Zmajev. Olimpija je bila boljši nasprotnik. Na domača vrata so Zmaji sprožili dvakrat več strelov kot nasprotniki (17:8 v strelih). Posledično je bil tudi rezultat v njihov prid. V 9.minuti so Ljubljančani prvič povedli, v 19.minuti pa je bil dosežen končni rezultat prve tretjine 3:0.

Nekako je že kazalo, da je tekma več ali manj odločena. A domači igralci so bili v drugem delu bistveno bolj enakovreden nasprotnik. Domači so tudi prvi zadeli. V 23. minuti je bil izid znižan na 3:1. V 31. minuti so Zmaji nato nekako zadeve postavili nazaj na svoje mesto, ko so z dvema hitrima zadetkoma ušli na 5:1, a tu se akcije še niso končale. V hokeju tekma na polovici igralnega časa pač še ne more biti odločena. Takoj po zadetku Ljubljančanov, so zadeli tudi domači in rezultat 5:2 ni bil več tako suveren. Domači so se borili dalje in v 36. minuti so prišli do priložnosti v igri z igralcem več. Na srečo so bili pri tem bolj zbrani gostje, ki so izkoristili svoje izkušnje in zadeli z igralcem manj na ledu. 6:2 je bil tudi končen rezultat druge tretjine, ki so jo na koncu vseeno (s 3:2) dobili Zmaji, čeprav je bila igra zelo izenačena (14:13 v strelih v korist Olimpije).

Domači igralci so uspeli izenačenost na ledeni ploskvi prenesti tudi v zadnjo tretjino. Upanje za vsaj zanimivo končnico so si vlili v 50. minuti, ko so izkoristili igro z igralcem več na ledu. Rezultat je bil znižan na 6:3. Vodstvo Olimpije se je v tem trenutku zdelo še vedno nedosegljivo, a Zmaji so pričeli z napakami in v 54. miniti smo videli novo izključitev. Tudi to priložnost so domači izkoristili in rezultat je bil že 6:4. A zmaga v resnici zares ni bila ogrožena. Dokončna potrditev novih treh točk je prišla v 58. minuti, ko so igralci Olimpije zadeli še sedmič in povišali na 7:4. To sicer ni bil končni rezultat, saj so v zadnjih sekundah tekme domači še enkrat zadeli, a tudi 7:5 seveda ni prineslo drugačnega razpleta tekme.

Olimpija tako na prvenstveni lestvici ostaja na vrhu brez poraza v osmih tekmah. Najbližji zasledovalci so igralci Bleda (7 točk manj in ena tekma manj). Blejčane so igralci Olimpije letos enkrat že premagali (6:4), ponovno pa se z njimi srečajo čez približno mesec dni. Še prej pa Zmaje čaka naslednjo nedeljo tekma na Jesenicah. Jeseničani so danes izgubili proti Slaviji 4:3. Na še eni današnji tekmi pa je KAC z 10:3 premagal Celje.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top