skip to Main Content
Dečki so se pričakovano uvrstili v finale državnega prvenstva

V nedeljo 17. marca je bila na vrsti druga polfinalna tekma državnega prvenstva za selekcijo dečkov.

Zmaji so odpotovali na Jesenice. Glede na izide v rednem delu prvenstva, kjer so naši igralci zanesljivo zasedli prvo mesto ter glede na rezultat v prvi polfinalni tekmi pred dnevi v Tivoliju, ko so naši igralci slavili kar z 10:0, je vse kazalo na to, da pretirano težkega dela danes Olimpija ne bi smela imeti.

A morebiti je ravno ta občutek naše igralce malce uspaval, kar bi se jim lahko kmalu maščevalo. Tekma je bila namreč bistveno bolj izenačena, kot smo to pričakovali. Uvod sicer na to ni kazal. Zmaji so namreč z zadetkov 5. in 9. minuti hitro povedli z 2:0. A prva tretjina je v resnici po strelih na nasprotnikova vrata bolj pripadala domačim. Proti koncu prvega dela igre je najprej prišlo do prekrška našega obrambnega igralca. Domači so zadrsali z igralcem več na ledu, kar so izkoristili in izid znižali na 2:1. Minuto kasneje pa so izkoristili še eno priložnost in rezultat je bil kar naenkrat izenačen. 2:2. je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

Izenačen rezultat je v igro prinesel nekaj nervoze in druga tretjina je minila v enako izenačeni igri kot prva tretjina. Domači igralci pa so hkrati dobili tudi nekaj priložnosti v igri z igralcem več na ledu. A tega ni izkoristili. So pa eno izmed svojih priložnosti izkoristili naši zmaji. V 38. minuti so dosegli nov zadetek in rezultat je bil s 3:2 že malce bolj sprejemljiv.

A konec druge tretjine je za naše igralce vseeno prinesel nove težave. Olimpija si je takrat namreč prislužila novi dve kazni in prvo minuto v zadnji tretjini so domači na ledu imeli celo dva igralca več. To pa jim zadetka ni prineslo in naši igralci so lahko vseeno postopoma pričeli prenašati pobudo na našo stran. Rezultat je sicer dolgo ostal nespremenjen, nato pa so v 58. minuti naši napadalci le zadeli in s 4:2 je bila tekma praktično odločena. Domačim seveda ni preostalo drugega, kot da iz vrat potegnejo svojega vratarja, kar pa so naši napadalci izkoristili in zadeli še enkrat za končnih 5:2.

Ekipa Olimpije se je tako uvrstila v veliki finale, kjer pa nasprotnik še ni znan. V drugem polfinalnem paru je danes namreč Bled slavil proti ekipi KAC kar z 8:0. S tem je njihova serija izenačena na 1:1. Odločilna tekma bo na sporedu v četrtek. Finalni dvoboj pa se s tekmo v Tivoliju prične že v nedeljo.

 

Seznam nastopajočih igralcev ekipe Olimpije si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko razplet v končnici in celotno dogajanje v selekciji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top