skip to Main Content
Dečki so še drugič premagali Celje in se uvrstili v polfinale

V sredo 1. marca so bile na sporedu druge tekme letošnjega četrtfinala v kategoriji dečkov. Naši fantje so odpotovali v Celje. Po zanesljivi zmagi nad Celjem to nedeljo, so lahko naši mirno in samozavestno pričakovali povratno tekmo, vemo pa da je Celje lahko neugoden nasprotnik. Tekma sicer ni bila lahka, a na koncu so se v nadaljevanje končnice vseeno dokaj zanesljivo uvrstili naši.

Tekma se je pričela tako kot smo si želeli. Že v 2. minuti je v samostojem prodoru naše v vodstvo popeljal Žiga Kuhar. V prvi tretjini je tudi sicer bila pobuda malce na naši strani. Ni bila izrazita, a nekako se je videlo, da naši bolj kontrolirajo potek igre kot domači. Ni pa bilo novih zadetkov, tako da je z rezultatom 1:0 po prvi tretjini tekma ostajala odprta.

Domači so nato v drugo tretjino vstopili bistveno bolj odločno. Pritisnili so na naša vrata. Nekaj časa se zmaji dobro branili, nato pa je v 24. minuti vseeno prišlo do izenačujočega zadetka. Malce smo se zbali, da ne bo ta dogodek prevesil tehtnico pobudo na domačo stran, saj vemo, da so Celjani lahko neugodni. A naši so ostali zbrani in že minuto kasneje je Jure Železen iskoristil borbenost Eneja Šefmana, dobil plošček v napadalni tretjini ter zaključil za novo vodstvo naših. Domači so ostajali napadalni in čez nekaj minut je sledila naša izključitev. V igri 5-na-4 pa so bili bolj zbrani naši. Žiga Kuhar je ukradel plošček domačim in zadel za 3:1. Kljub pritisku in borbenosti domačih je vseeno vse kazalo na to, da naši tokrat ne bodo dopustili preobrata in da so naši danes vseeno boljši nasprotnik. A za to so se morali naši še malce potruditi. V 35. minuti so domači presenetili naše s hitrim strelom iz sodniškega meta in izid je bil znižan na 3:2. Odgovor naših pa je sledil že v naslednjem napadu odgovorili, ko je Filip Hrovat Žagar v gneči pred domačimi vrati uspel plošček potisniki v domačo mrežo. Izid je bil 4:2 in to je bil tudi končni izid druge tretjine.

Tekme še ni bilo konec, a vseeno smo lahko dokaj samozavestno pričakovali zadnjo tretjino. Naši so imeli vodstvo in so kljub, borbenosti domačih uspeli kontrolirati igro. In to se je lepo pokazalo v zadnji tretjini. Napadi domačih so po naletu iz druge tretjine malce pojenjali. Vseeno pa je sledil dinamičen konec tekme, kjer pa so bili zopet uspešnejši naši. Dobri dve minuti pred koncem srečanja je namreč domači trener iz vrat potegnil vratarja. To pa je izkoristil Jure Železen in zadel v prazno mrežo. Ekipi sta se vrnili v led v polnih postavah, nato pa je sledila gneča pred našimi vrati in domači so zadeli za znižanje na 5:3. Vseeno je bilo do konca še nekaj več kot dve minuti. A dokončno odločitev o današnjem zmagovalcu je nato minuto pred koncem prinesel Oskar Fras, ki je zadel za 6:3.

S to zmago se tekmovanje za naše dečke nadaljuje v polfinalu. So pa vsi polfinalisti že znani. Naši zmaji se bodo pomerili z Jeseničani, vodilna ekipa po rednem delu Triglav, pa se bo pomerila s KACem, ki je v dveh tekmah izločil HKMK Bled. Polfinale se prične v sredo 8.marca s tekmo v Tivoliju.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top