skip to Main Content
Dečki so osvojili prvo zmago v letošnji končnici državnega prvenstva

V ponedeljek 3. februarja se je za naše zmaje pričela končnica državnega prvenstva v kategoriji dečkov (u-15). Tekma bi morala biti odigrana že v nedeljo, a je bila zaradi zasedenosti dvorane Tivoli predstavljena na ponedeljek. V goste je prišle ekipa iz Kranja.

Glede na to, da so naši zmaji v rednem delu dokaj suvereno osvojili prvo mesto in glede na to, da so v dosedanjih tekmah naši dokaj zanesljivo premagovali vrstnike iz Kranja, so naši v tekmo vstopali kot dokaj izraziti favoriti.

In na koncu se je res izšlo tako kot smo pričakovali. Čeprav je Olimpija zaradi bolezni nastopila z dokaj okrnjeno postavo, večjih težav s tekmeci nismo imeli. V celotni tekmi smo ekipo Kranja nastreljali s streli na gol, kar v razmerju 49:13. Prvi zadetek je Ian Petronijevič Lepša zadel že v prvi minuti. Nato sta bila v prvi tretjini uspešna še Jan Petelinkar in Nik Sečen, zadeli pa so tudi gostje, tako da se je prva tretjina končala z rezultatom 3:1.

V drugi tretjini novih zadetkov ni bilo, smo jih pa nato nekaj videli še v zadnji tretjini. Takrat je dvakrat zadel Aljaž Zupančič, nov zadetek pa je dosegel še Jan Petelinkar. Pri tem velja omeniti še Anže Žežlja in Tita Smolnikarja, ki sta oba prispevala po 3 podaje.

Na preostalih tekmah so Jeseničani premagali Slavijo s 4:0, Zagreb pa je bil boljši od KACa s 6:0.

Nekatere igralce sedaj čaka reprezentančni zbor. Povratna tekma bo na vrsti tako šele v torek 11. februarja.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s prizorišča si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top