skip to Main Content
Dečki so doma premagali Bled

V torek 18. oktobra je bila na sporedu zaostala tekme prejšnjega tekmovalnega kroga. V Tivoli je prispela ekipa HKMK Bled. Obe ekipi sta prvenstvo pričeli z zmagami in porazi, tako da smo lahko pričakovali zanimivo tekmo. V tekmi pa so se kot boljši tekmec prikazali naši….

Prva tretjina se je končala z našim vodstvo. V 6. minuti je zadel Filip Hrovat Žagar. Nekaj dodatnih priložnosti smo videli na obeh straneh. Naši so zadeli tudi okvir vrat in so tudi sicer imeli nekaj več strelov na vrata (11:8). Konec koncev je rezultat kar dobro odražal razmerja na ledu.

Pričakovali smo, da se bodo gostje v drugi tretjino podali bolj odločno in točno to se je tudi zgodilo. Že v prvem napadu so zadeli in izid je bil izenačen na 1:1. A to naše ni zmedlo. Že čez nekaj minut je zadel Žiga Kuhar in Olimpija je bila ponovno v vodstvu. Nadaljevala se je podobna igra kot v prvi tretjini. Nato pa so v 35. minuti naši kronali rahlo premoč. Zadel je Marcel Simšič in vodstvo naših se je povišali na 3:1. A do konca tretjine je nato sledilo nekaj izključitev na naši strani. Nekaj časa smo se branili, nato pa je na koncu tretjine pritisk gostov ob igri z igralcem več vseeno prevagal. V gneči pred vrati, je sicer plošček zadel vratnico, a sodnik je menil, da je plošček bil v golu in gostje so se lahko veselili znižanja na 3:2.

Tudi v tretji tretjini smo nato pričakovali pritisk gostov. A naši so bili dobro pripravljeni in so vse pritiske odbili. Še več. V 45. minuti je zadel Jure Železen v 54. pa še enkrat Filip Hrovat Žagar in vodstvo naših je bilo že 5:2. Tekma je bila na videz že odločena. Vendar smo do konca tekme vseeno videli še nekaj zanimivh trenutkov. Naši napadalci so v novem protinapadu skorajda do konca odločili tekmo, a sodniki niso kaznovali očitnega prekrška nad našim napadalcem. V nasprotnem napadu pa so gostje zadeli in s 5:3 so si povrnili nekaj upanja. Zaigrali so brez vratarja, kjer pa si naši mladi zmaji niso dovolili odvzeti zmage. Joc Bukovec je zadel v prazno mrežo za končnih 6:3 in zmaji so se lahko veselili nove domače zmage.

Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko bodo naši “odpotovali” v Zalog.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Prvenstveno lestvico pa si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top