skip to Main Content
Dečki so čez teden odigrali dve tekmi in dosegli dve zmagi

Naša selekcija dečkov (u-15) je imela dober delovni teden. Odigrala je kar dve tekmi. Prva tekma je bila na sporedu v sredo, druga pa v petek (namesto v nedeljo).

Najprej so v Tivoli prispeli igralci z Bleda (HKMK Bled), v petek pa še igralci iz Celovca.

Naši zmaji so izkoristili dobro formo, domačo igrišče in so zabeležili dve pomembni ter dokaj zanesljivi zmagi.

Na tekmi z Bledom je bilo vse več ali manj odločeno že na začetku. Naši so bistveno bolj odločno vstopili v tekmo. V prvi tretjini so goste nastreljali z razmerjem 11:5 v strelih. Svit Ravnik, Oskar Rogl in Ian Petronijevič Lepša so s svojimi zadetki poskrbeli, da je naša Olimpija vodila s 3:0 že v 12. minuti. Gostje so sicer nato znižali na 3:1, a Ian Petronijevič Lepša je tretjino zaključil še s svojim drugim zadetkom in Olimpija je odšla na prvi odmor z vodstvom 4:1.

Tudi v drugi tretjini so naši nadaljevali s pritiskom na vrata gostov. Že v prvi minuti je Joc Bukovec zadel za 5:1 in tekma je bila praktično v tem trenutku že odločena. Sledilo je sicer še kar nekaj zadetkov, a vodstvo naših do konca tekme ni bilo ogroženo. Tekma se je končala z rezultatom 13:5.

Na tekmi z ekipo KAC pa je vsaj nekaj časa kazalo na izenačen dvoboj, a tudi tu se je na koncu stvar razpletla dokaj zanesljivo v korist naših zmajev. Na tekmi so v 6. minuti v igri z igralcem več prvi povedli gostje. A najprej je Val Valentin Kurbos v 12. minuti izenačil, na koncu tretjine pa je Tom Smolnikar v igri z igralcem več povedel Olimpijo v vodstvo. Tega vodstva naši do konca tekme nato niso več izpustili iz rok.

V drugi tretjini je nekaj časa igra še bila izenačena. Nato pa sta v 32. minuti sledila dva hitra zadetka naših. Zadela sta Oskar Rogl ter Svit Ravnik in tekma je bila skorajda odločena. Ko pa je Tom Smolnikar v 37. minuti še enkrat zadel, pa je bil upov za goste konec. Tekma se je končala z rezultatom 7:2 v korist naših.

Naši mladi zmaji so tako zabeležili dve pomembni zmagi proti tekmecema z vrha lestvice. Naslednja tekam bo za naše, vsaj na papirju malce lažja. V Tivoli prihaja (naslednjo nedeljo) HDD Bled.

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme Bleda si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme KAC si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top