skip to Main Content
Dečki so bili uspešni tudi v mestnem derbiju

V nedeljo 8. decembra je bil na sporedu mestni derbi v kategoriji U-15. Naši zmaji so odpotovali v Zalog. Gledano iz stališča razmerja moči na prvenstveni lestvici, smo pričakovali, da bodo naši igralci v tekmi držali pobudo. A mestni derbiji so lahko nepredvidljivi, tako da smo z zanimanjem pričakovali tekmo.

Tekma se je pričela že dokaj zgodaj. To pa je očitno bolj ustrezalo domači ekipi, ki je v tekmo vstopila bolj odločno. Že v začetku 2. minute so dosegli svoj prvi zadetek. Malce presenetljiv začetek tekme, a izkazalo se je, da je bil to edini zadetek domačih na današnji tekmi in da naši zmaji na koncu vseeno ne bodo imeli prevelikih težav. Še v isti minuti je Anže Žeželj, po podaji Tita Smolnikarja izid izenačil. In čeprav je bilo razmerje v strelih v prvem delu dokaj izenačeno (11:13 v korist zmajev) so bili v nadaljevanju učinkovitejši naši napadalci. V 5. minuti je z igralcem manj na ledu zadel Tian Hebar, v 7. minuti pa je bil natančen Jan Petelinkar. 3:1 je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

Podobno igro z dokaj izenačinim številom strelov na nasprotnikova vrata smo nato spremljali tudi v drugi tretjini. In ponovno so bili učinkovitejši naši igralci. V tem delu smo videli le en zadetek. Na 4:1 je povišal Jan Petelinkar. Šele v zadnji tretjini so domačim igralcem malce pošle moči, tako da v zadnjem delu pravega odpora niti ni bilo več. V 43. minuti je nov zadetek dosegel Nik Sečen (podaja Jan Petelinkar in Tian Hebar), čisto na koncu pa je za končnih 6:1 zadel Tit Smolnikar (podaja Tian Hebar in Anže Žeželj).

Na preostalih tekmah so Jeseničani premagali Triglav s 6:2, Zagreb je bil boljši od Maribora s 5:3, HKMK Bled pa je šele po izvajanju kazenskih strelov premagal Celja s 6:5. To je v letošnji sezoni tudi prva osvojena točka za hokejiste iz Celja. Sledi nekaj odmora. Tekmovanje pa se nato nadaljuje 22. decembra, ko naši odpotujejo v Zagreb.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top