skip to Main Content
Dečki smo zmagali v mestnem derbiju

V nedeljo 23.10 je bil na vrsti mestni derbi v kategoriji u-15. Naši mladi zmaji so nastopili v Zalogu.

Letošnje prvenstvo u-15 je dokaj izenačeno, hkrati pa vemo, da so mestni derbiji vedno zanimivi in nepredvidljivi. In tudi tokrat je bilo zanimivo.

V tekmo so naši vstopili malce nezbrano in domači so zadeli že v prvem napadu. Hitro vodstvo je naše malce zmedlo. Sicer so nato zaigrali bolj pazljivo in bolj konkretno, a so bili domači v prvem delu vseeno malce boljši nasprotnik. Tudi drugi del se za naše ni začel najbolje, saj so v 23. minuti svoje vodstvo povišali na 2:0. Vseeno pa se je tehtnica proti sredini druge tretjine počasi pričela prenašati na našo stran. V 31. minuti je tako Nik Ban Koselj sprožil močan strel z branilskega položaja. Strel se je odbil do Joca Bukovca, ki je plošček potisnil v mrežo in vodstvo domačih je bilo znižano na 2:1. Čez nekaj minut pa so naši dobili priložnost v igri z igralcem več. V obrambni tretjini si je plošček priboril Joc Bukovec. Podal je naprej do Nik Ban Koselja, ta pa je pred vrati našel samega Žigo Kuharja, ki je zadel in izid je bil kar naenkrat izenačen.

Pobuda je bila v tej točki vsekakor na naši strani in samo čakali smo na nov zadetek. Ta sicer v drugi tretjini še ni prišel. Naši so namreč nato naredili nekaj manjših napak in so morali tako ubraniti celo igro z dvema igralcema manj. Izid se v drugi tretjini tako ni spremenil, se pa je nato v zadnji in to v našo korist.

Že v 43. minuti je nov zadetek dosegel Žiga Kuhar (podala sta Joc Bukovec in Oskar Fras) in od tu naprej naši vodstva niso izpustili iz rok. Premoč naših v zadnji tretjini sta nato kronala še Enej Šefman (podajalec Joc Bukovec) ter Mark Klešnik (podajalec Žiga Kuhar) in dokaj zanesljiva zmaga je odšla v Tivoli.

Naši zmaji tako ostajajo pri vrhu lestvice. Nova težka preizkušnja in nov derbi, pa jih čaka v naslednjem tednu, ko v Tivoli prihaja vodilna ekipa Triglav.

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko preberete na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno lestvico v kategoriji u-15 spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top