skip to Main Content
Dečki slavili tudi na zadnji tekmi rednega dela prvenstva

V soboto 20.januarja je selekcija U-14 odigrala zadnjo tekmo rednega dela državnega prvenstva.

Tekma bi sicer morala biti na sporedu v nedeljo 21.januarja, vendar je bila na prošnjo domačinov prestavljena. Zmaji so se tako v Zagreb odpravili že v soboto.

Avtor: Amir Hatič

V zadnjih krogih prvenstva je sicer kazalo, da bo tekma rezultatsko zelo zanimiva in pomembna, saj sta se ekipi potegovali za prvo mesto na prvenstveni lestvici. Vendar so Zmaji na zadnjih tekmah prikazali zanesljive igre, tako da je bila odločitev o prvem mestu znana že pred to zadnjo tekmo.

Igralci Olimpije so vseeno resno in zavzeto vstopili v tekmo in v 3.minuti so že prvič izkoristili igro z igralcem več na ledu ter prešli v vodstvo z 1:0. A domači igralci se prav tako niso predali. V strelih na vrata so bili celo bolj uspešni od gostov. Na nasprotinikova vrata so sprožili 16 strelov, medtem ko so Zmaji na domača vrata sprožili 7 strelov. Domači igralci so tako v 5.minuti izid izenačili. A v prvi tretjini so bili vseeno učinkovitejši igralci iz Ljubljane. Ubranili so vse preostale napade domačih, hkrati pa so v 19.minuti poskrbeli za novo vodstvo in končni rezultat 2:1 v prvi tretjini.

Drugo tretjno so ponovno učinkoviteje pričeli Zmaji. Z dvema hitrima zadetkoma so v 23.minuti povedli že s 4:1. Ko pa so v 28.minuti povedli že s 5:1, pa je bila tekma skorajda že odločena. A vseeno so domači igralci do konca tretjine izid znižali na 5:2, tako da je igralce, kljub dokaj visokemu vodstvu Ljubljančanov, čakala še zanimiva zadnja tretjina.

Tudi ta je bila po strelih na vrata dokaj izenačena in tudi tokrat so bili učinkovitejši Zmaji. Prvi so sicer v 52.minuti zadeli domači in so tekmo naredili zanimivo pri rezultatu 5:3. A zmaga je vseeno ostala pri gostih. V 57.minuti so igralci Olimpije najprej prešli v vodstvo 6:3, v začetku zadnje minute pa je bil postavljen še končni rezultat tekme 7:3.

Zmaji so tako zanesljivo v rednem delu državnega prvenstva osvojili prvo mesto in imajo najboljše izhodišče za končnico državnega prvenstva, ki sledi. Ostale tekme kroga se bodo odigrale šele v nedeljo 21.januarja, hkrati pa imajo ekipe tudi po nekaj neodigranih zaostalih tekem. Te se bodo morale odigrati v naslednjih dneh, saj se končnica pričenja že v nedeljo 28.januarja.

V prvem delu končnice igrajo zadnje štiri uvrščena moštva (zelo verjetno so to ekipe HK Triglav, HK Slavija Junior, HK ECE Celje ter SKHL Crvena Zvezda). Ta moštva se bodo najprej v dveh parih pomerila v nedeljo 28.januarja ter v nedeljo 4.februarja. Zmagovalca parov, se nato priključita vodilni šesterici rednega dela prvenstva, ki od nedelje 11.februarja naprej odigrajo “klasično” četrtfinale končnice.

Avtor: Amir Hatič

Razpored končnice bo torej dokončno znan v naslednjih dneh in ko bodo pari določeni, bomo razpored spremljali tudi na naši spletni strani. Trenutno je znano le, da Zmaji nadaljujejo pot k ubranitvi lanskoletnega državnega prvaka v nedeljo 11.februarja s prvo tekmo četrtfinala, ki bo odigrana v gosteh (pari v končnici se med seboj pomerijo v dveh tekmah, kjer zmagovalca določi boljši skupni seštevek obeh tekem).

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Videoposnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Dogajanje v Državnem prvenstvu selekcije U-14 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top