skip to Main Content
Dečki se iz Celovca vračajo z zmago

V nedeljo 15. januarja so se naši dečki odpravili v Celovec. Na vrsti je bila nova zanimiva tekma v letošnjem u-15 tekmovanju.

Tekma pa se za naše ni pričela najbolje. V 5. minuti so domači igralci pobegnili našim v napadu in v protinapadu smo videli prvi zadetek za vodstvo 1:0. A naših zmajev zadetek ni zmedel. Drsali so naprej. V 11. minuti je Joc Bukovec izid izenačil, v 15. minuti pa je z natančnim strelom pod prečko naše prvič na tekmi v vodstvo popeljal Jure Železen. Izgledalo je že, da bo prva tretjina pripadla našim zmajem, nato pa se je našim pripetila nova napaka v obrambi. Domači so zadrsali pred naša vrata in izid je bil izenačen na 2:2. To je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

Podobna igra se je nadaljevala tudi v drugi tretjini. Več so bili pri plošku domači. Tudi več časa se je igra odvijala v naši obrambni tretjini, a naši so si na drugi strani ustvarjali nevarne protinapade. Igra je bila tako nekaj časa nespremenjena in izenačena, nato pa so prišle črne minute za naše dečke. Med 32. in 35. minuto smo videli 3 hitre zadetke in kar naenkrat so domači vodili s 5:2. Trener naših Igor Beribak je vzel minuto odmora, hkrati pa je v naših vratih prišlo do menjave vratarjev. Ta minuta odmora je naše umirila in ponovno smo pričeli igrati igro od prej. In to se je našim obrestovalo. Še pred koncem druge tretjine smo videli nov zadetek naših. Zadel je Oskar Fras za znižanje na 5:3.

V zadnji tretjini pa so naši še bolj pritisnili na domača vrata. Pobuda je bila vidno na naši strani. Nekaj časa so naši lovili vodstvo domačih, nato pa je v 51. minuti na 5:4 znižal Filip Hrovat Žagar, dve minuti kasneje pa je Joc Bukovec s svojim drugim zadetkom izid izenačil na 5:5. Naši so lahko ponovno bolj mirno zadihali. A nalet naših se je nadaljeval. Že minuto kasneje je s strelom z modre črte Nik Ban Koselj naše popeljal v novo vodstvo 6:5. Žal pa so se tukaj naši malce zaustavili. Domači so to izkoristili. Nekaj časa je bila igra izenačena, nato pa so v 58. minuti domači ponovno zadeli in izid je bil izenačen na 6:6. Časa za nove zadetke ni bilo več.

Sledil je podaljšek. V podaljšku pa so bili bolj zbrani naši. Domačim so sicer prepustili, da so imeli plošček več v posesti, vendar pa jim niso dopustili, da bi resneje ogrozili naša vrata. Čakali so na napako domačih in ta je po nekaj minutah tudi prišla. Joc Bukovec je ukradel plošček, zadrsal sam proti vratom in zadel za končnih 7:6.

Zadnji zadetek naših zmajev si lahko ogledate na spodnjem posnetku

Zmaga je tako odšla v Ljubljano. Nova pomembna preizkušnja pa naše čaka že v sredo. Takrat bo namreč na vrsti zaostala tekme z ekipo HKMK Bled. Tekma bo na Bledu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme se lahko ogledate na tej povezavi.

Lestvico v kategoriji u-15 lahko spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top