skip to Main Content
Dečki se iz Bleda vračajo z zmago

V nedeljo 6. februarja je bila na sporedu nova tekma za našo selekcijo dečkov.

Tokrat so se mladi zmaji odpravili na Bled. Ekipa Bleda se v letošnji sezoni nahaja nekako na sredini prvenstvene lestvice, naši pa zasedajo sam vrh. Vendar vemo, da so bile v preteklih sezonah tekme z Bledom vedno težke, tako da tudi tokrat nismo pričakovali nič drugače.

In res je bile tekma dokaj težka. Naši mladi zmaji so jo na koncu sicer dobili in to z nedotaknjeno mrežo, a se je bilo potrebno za zmago kar potruditi. Tekma se je pričela tako kot smo si želeli. Po nekaj naših napadih, so naši malce bolj pritisnili v napadalni tretjini. Sledil je strel z modre črte. Plošček ni zadel mreže, se je pa pred vrati ustvarila gneča, kjer je bil najbolj spreten Lev Lesar in v 6. minuti so naši vodili z 1:0 (zadetek si lahko ogledate na spodnjem video posnetku). Tudi sicer so bili naši v prvi tretjini boljši nasprotnik. Na domača vrata so sprožili kar 17 strelov, dopustili pa so zgolj 8 strelov na lastna vrata. Vseeno je bilo nekajkrat vroče tudi pred našimi vrati. A novih zadetkov v tem delu igre ni bilo in ekipi sta odšli na prvi odmor z vodstvom naših 1:0.

V drugi tretjini se je igra malce bolj izenačila. A temu so pripomogle predvsem izključitve na naši strani, ki jih je bilo več. Vseeno pa so naši zadržali učinkovitost. V 29. minuti je Nejc Golob ukradel plošček na modri črti, zadrsal proti vratarju. Domači vratar je strel skorajda ubranil, a plošček je vseeno našel pot proti mreži. Na golovi črti pa je gol nato potrdil še Janev Ognev. Olimpija je vodila že z 2:0.

Podobna igra z našo pobudo, a občasnimi nevarnimi trenutki tudi pred našimi vrati, se je nato nadaljevala tudi v zadnji tretjini. Nekako je rezultat vseskozi ostajal odprt, a kmalu je postalo jasno, da preobrata ne bo. Naša obramba, je z vratarjem Galom Hebarjem na čelu ubranila vse napade in našo mrežo ohranila nedotaknjeno. 2:0 je bil tudi končni rezultat tekme.

Naše do konca rednega dela čaka samo še ena tekma. Naslednjo nedeljo bo na sporedu tekma s Triglavom (ki pa bo zaradi zasedenosti dvorane Tivoli odigrana v Zalogu).

Naši sicer ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice, ker pa imajo nekatere ekipe še kar nekaj neodigranih tekem, počakajmo s končnim vrstnim redom rednega dela.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top