skip to Main Content
Dečki se z Bleda vračajo s polnim izkupičkom

Sreda 18. januarja je bila za selekcijo u-15 delovni dan. Odpotovali so na Bled na tekmo, ki je bila pred tedni prestavljena. V prvem delu rednega dela prvenstva so Blejčani že gostovali v Tivoliju in takrat so bili naši mladi zmaji dokaj zanesljivo boljši. Vendar pa so tekom prvenstva Blejčani zbrali približno enako število točk kot naši fantje, tako da smo lahko pričakovali zanimivo tekmo. In točno takšna je tudi bila.

Začetek tekme je bil sicer pisan našim na kožo. V 5. minuti je Joc Bukovec prodrl za vrati, lepo podal pred vrata, kjer je bil natančen Vid Vnuk za 1:0. Že takoj po sodniškem metu so naši krenili v nov napad, kjer je že po nekaj sekundah zadel še Tim Areh. Olimpija je tako kar naenkrat vodila z 2:0. Pobuda je bila očitno na naši strani. Nato pa so prišle na vrsto nekatere izključitve na naši strani. Izključitve so izničile našo pobudo, v 16. minuti pa so domači eno takšno izključitev tudi izkoristili in rezultat je bil znižan na 2:1. To je bil tudi končni rezultat prvega dela igre.

V drugi tretjini se je igra malce umirila, a naši zmaji niso več mogli prevzeti pobude, ki smo jo videli v začetnih minutah igre. Delno so temu botrovale nove izključitve na naši strani. Občasno so bili celo bolj nevarni domači igralci. A mreže se v tem delu igre niso zatresle in 2:1 je ostal rezultat tudi po drugem delu igre.

Zadnja tretjina pa se je ponovno pričela tako kot smo želeli. Videli smo podobno akcijo kot pri prvem zadetku, le da je bil tokrat pred domačimi vrati zbran ter natančen Marcel Simšič in rezultat je bil v 43. minuti povišan na 3:1. Naši so v naslednjih minutah dokaj zanesljivo kontrolirali rezultat, nato pa so ponovno prišle na vrsto naše izključitve. Domači so to izkoristili in v 52. minuti je bil izid znižan na 3:2. Tekma je postala bolj zanimiva in domači so začutili svojo priložnost. Tudi s pomočjo novih izključitev na naši strani. Sodniki našim fantom v današnji tekmi niso dopuščali napak. A vseeno so zmaji izid še vedno dobro kontrolirali. Obramba je bila zbrana in čvrsta. V 59. minuti pa je nato tekmo dokončno odločil Jure Železen, ki je prišel do odbitega ploščka v napadalni tretjini in zadel za 4:2. A tu še ni bilo konec dogodkov. Domači so še naprej pritiskali. Nekaj sekund pred koncem je naš vratar pokril plošček. Vendar so domači igralci uspeli plošček pridobiti in potisniti v gol. Na začudenje vseh je sodnik gol priznal. Vseeno pa je bilo časa premalo, da bi takšna odločitev lahko vplivala na končni rezultat. Do konca je ostalo še nekaj sekund in rezultat se je obdržal na 4:3.

Zmaga je tako odšla v Ljubljano. S to zmago so se naši zmaji obdržali pri vrhu prvenstvene lestvice. Priložnost za nove točke pa jih čaka že v nedeljo, ko odpotujejo v Celje.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Lestvico v kategoriji u-15 lahko spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top