skip to Main Content
Dečki s prvim porazom ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice

Nedelja 15.10 je prinesla 6.tekmo državnega prvenstva za selekcijo Dečkov U-14.

V dosedanjih 5 tekmah so Zmaji 5-krat zmagali, a tokrat so v Tivoli prispeli igralci z Bleda, ki so se dokazali kot zelo dobra ekipa.

Avtor: Amir Hatič

Varovanci trenerja Igorja Berikaba niso imeli svojega dne. V prvi tretjini so najprej sicer uspeli v 8.minuti ubraniti prednost gostov z igralcem več, a v 14.minuti so gostje prvič zadeli. Na drugi strani Zmaji v prvi tretjini niso uspeli zatresti mreže gostov in tretjina se je končala z vodstvom Bleda 1:0.

Druga tretjina je bila po igri bolj izenačena. Sicer so gostje že v prvih sekundah nadaljevanja povedli že z 2:0, a Zmaji so se kmalu vrnili v igro in v 22.minuti je bil izid 2:1. Priložnost za izenačenje so imeli domači igralci v 30. minuti, ko je bil zaradi udarca s palico kaznovan gostujoč igralec. A prednosti igralci v zelenih dresih niso izkoristili, čemu je sledila “kazen”, saj so gostje nato dvakrat hitro zadeli. V 35.minuti je bil torej izid že 4:1 za Bled.

Domači napadalci so se uspeli pobrati in že minuto kasneje so izid znižali na 4:2, v nadaljevanju druge tretjine, pa so pritisnili še v igri z igralcem več. A novih zadetkov ni bilo in tretjina se je končala z vodstvom gostov 4:2.

Zadnja tretjina se je odprla podobno kot druga – s hitrim zadetkom gostov. Igra je bila sicer izenačena in vodstvo gostov s 5:2 sicer ni bila neulovljiva prednost, a domačim igralcem prednosti ni uspeli znižati. Ko so gostje v 50.minuti povedli že s 6:2, je bila tekma verjetno že odločena. V naslednjih minutah je nato sledilo nekaj nervoze z izključitvami, a spremembe rezultata to ni prineslo. Proti koncu srečanja so Zmaji sicer še enkrat zadeli, a to je bilo to in s končnim rezultatom 6:3 za goste se je srečanje tudi končalo.

Na preostalih tekmah je KAC doma tesno premagal Maribor s 5:4, Igrali Celja so doma po podaljšku premagali Slavijo s 4:3, Team Zagreb je doma dokaj zanesljivo premagal Triglav s 7:3, igralci Jesenic pa so še bolj prepričljivo s 16:4 premagali ekipo Crvene Zvezde. Po 6 krogih Olimpija ostaja na vrhu s 15 točkami. Enako število točk ima tudi ekipa Team Zagreb, sledijo pa današnji zmagovalci Tivolija z 11 točkami (in eno odigrano tekmo manj).

Avtor: Amir Hatič

Prvenstvo se nadaljuje naslednji vikend, ko naj bi Zmaji odpotovali v Beograd, a ta tekma še ni potrjena.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Dogajanje v Državnem prvenstvu selekcije U-14 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top