skip to Main Content
Dečki premagali Maribor v prvi četrtfinalni tekmi

V nedeljo 24. februarja se je v državnem prvenstvu dečkov (u-14) pričela končnica letošnje sezone.

Olimpija, je kot prvo-uvrščeno moštvo iz rednega dela, doma pričakala ekipo iz Maribora. To je bila prva tekma v četrtfinalnem paru. Tekmovanje v paru se igra na dve zmagi. Gledano na rezultate iz rednega dela sezone, bi morali igralci Olimpije danes doseči novo zmago. Na koncu so jo tudi dosegli, a vse skupaj je bilo malce težje od pričakovanj.

Naši igralci so tekmo pričeli kar malce previdno. Prvi so do svojih priložnoti prišli gostje. Še posebej lepe priložnosti so imeli v 4. minuti, ko so imeli na ledu igralca več. Naši so se napadov gostov ubranili, a pobude v začetku tekme nikakor niso mogli prevzeti. A nato je v 7. minuti do priložnosti z igralcem prišla Olimpije. Tu so se naši napadi končno prišeli stopnjevati. In to se jim je obrestovalo. Nekaj sekund pred iztekom kazni je sledila lepa kombinacija z modre črte pred vrata, kjer je naš napadalec neubranljivo zadel za prvo vodstvo. V 9. minuti je tako Olimpija vodila z 1:0.

Gostje so ponovno postali nevarni nekaj minut kasneje. V 13. minuti so napadali z igralcem več na ledu. Naš vratar je ubranil kar nekaj strelov, naši branilci pa so bili v gneči pred našimi vrati dovolj pazljivi, da do izenačujočega zadetka ni prišlo. Igra se je nato, vsaj kar se tiče priložnosti, za nekaj minut umirila, proti koncu tretjine pa smo ponovno videli nove nevarnosti za nov zadetek. Najprej sta si ekipi “izmenjali” nekaj nevarnih strelov. Nato pa so naši igralci v zadnji minuti igre ponovno zadeli. Na ledu so imeli igralca več. Priborili so si plošček po sodniškem metu. Po kratki kombinaciji je sledila lepa podaja pred vrata, kjer je bil naš napadalec sam in je zanesljivo zadel za vodstvo 2:0. To je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

V drugo tretjino so ponovno bolje vstopili gostje. Videli smo kar neka lepih priložnosti za znižanje rezultata. Med drugim so gostje zadeli okvir naših vrat. Vse te napade je naša obramba zdržala in kasneje smo do svojih priložnosti prihajali tudi sami. Še največ priložnosti je sledilo proti koncu tretjine. Lahko bi rekli, da jih je bilo nekaj več na naši strani, kot na strani gostov, a nobena od teh spremembe rezultata ni prinesla. Druga tretjina se je končala brez zadetkov.

V zadnjo tretjino so naši igralci vstopili bolj odločno kot v prvi dve. Že v drugi minuti nadaljevanja je močan strel našega branilca z razdelje zaustavil okvir vrat. A tudi gostje so še vedno prihajali do nevarnih situacij. Kljub hitri igri s kar nekaj nevarnimi situaciji, pa je tudi tokrat rezultat dolgo ostajal nespremenjen. Zaniivo je bilo v 55. minuti. Najprej so do igre z igralcem več prišli naši igralci. A kmalu so tudi oni naredili svoj prekršek in nekaj časa za tem še enega. Igra 5-na-4 v našo korist, se je tako spremenila v igro 4-na-3 , nato pa še v igro 5-na-3 v korist gostov. A zadetkov ni bilo.

4 minute pred koncem pa se je tekma dokončno odločila. Naši igralci so pritiskali na vrata gostov. Videli smo nekaj strelov, dokler ni naš napadalec sam krenil proti vratarju in ga s strani premagal za končni rezultat 3:0. Prva tekma četrtfinalnega obračuna se je tako končala s (pričakovano) zmago Olimpije.

Sicer si lahko video povzetke s tekme ogledate v spodnjem prispevku

 

Na preostalih četrtfinalnih parih smo videli dva pričakovana izida in eden malce manj pričakovan izid. Favorizirana KAC in Jesenice sta premagala svoja nasprotnika. KAC je ugnal Celje s 13:0, Jesenice pa so bile z 9:2 boljše od Triglava. Slavija pa je slavila na Bledu in to kar z rezultatom 9:3. V dvoboju med Slavijo in Bledom za vstop v polfinale bo očitno še zelo zanimivo. Povratni dvoboji sledijo v nedeljo 3. marca, morebitne tretje tekme pa se bodo odigrale v sredo 6. marca.

 

Seznam nastopajočih igralcev Olimpija s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko razplet v končici in celotno dogajanje v selekciji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top