skip to Main Content
Dečki postali državni prvaki U-14

Nedelja 26.marca je prinesla nov hokejski praznik v Tivoliju.

Na sporedu je bila povratna tekma finala državnega prvenstva v selekciji U-14. V Tivoli so prispeli hokejisti ekipe HD Hidria Jesenice. Na prvi tekmi pred dnevi so Zmaji na Jesenicah slavili z rezultatom 6:3 in prednost Olimpije pred povratno tekmo je bila dokaj visoka. A zadnja tekma je bila vse prej kot lahka.

Gostje so namreč tekmo pričeli bistveno bolj napadalno, igralci Olimpije pa bistveno bolj zadržano. Razlika v strelih na vrata sicer ni bila očitna, saj so v prvi tretjini gostje sprožili 9 strelov (domači pa 8), vendar so bili gostje pred vrati domačega vratarja bolj nevarni.

Rezultat takšne igre je sledil  7.minuti, ko so gostje dosegli prvi zadetek za vodstvo 1:0. Nekaj minut kasneje so nato morali domači še ubraniti prednost igralca več na igrišču za goste, a rezultat po prvi tretjini je ostal 1:0.

V drugi tretjini se je igra nadaljevala v podobnem tempu. Domači igralci so celo sprožili en strel več od gostujčih v tej tretjini (13 proti 12 v strelih za Olimpijo), vendar so gostje bili tisti, ki so pred vrati vratarju povzročali več preglavic. Že takoj v začetku druge tretjine so gostje v 23.minuti vodstvo povečali že na 2:0.

Kmalu zatem je sicer sledila izključitev gostujočega igralca, ki je napade gostov malce umirila. Takoj za tem pa še izključitev na strani domače ekipe. Mič od tega novih zadetkov ni prineslo. Mreža se je ponovno zatresla šele v 32.minuti, a na žalost zopet v korist gostov. Igralci Jesenic so tako sredi tekme že izničili prednost Olimpije iz prve tekme.

Gostje so bili v naletu, domači igralci pa še kar niso mogli prebroditi začetne treme. Do konca tretjine je sicer nato Olimpija dobila novo priložnost v igri z igralcem več, kar pa spremembe v igri ni prineslo in domači navijači so že kar malce zaskrbljeno pričakovali zadnjo četrtino.

A tu se je stvar popolnoma obrnila. Domači igralci so zadeli v 42.minuti. Ta zadetek ni zgolj ekipo ponovno pripeljal v skupno prednost v finalu pred gosti, temveč je tudi dokončno odvalil breme finala z igralcev, ki so nadaljevali tekmo v popolnoma drugačni luči. Igralci Olimpije so prevzeli pobudo in pričeli napadati gostujoče vrata.

V 44.minuti je bil rezultat znižan že na 3:2, v 47.minuti pa je bil rezultat že izenačen. Nalet Ljubljančanov je goste skorajda popolnoma ohromil. V zadnji tretjini so gostje proti vratom domačih sprožili le 7 strelov, domači pa kar 21.

“Piko na i” so domači igralci postavili v 54.minuti, ko so izkoristili priložnost v igri z igralcem več in prevzeli vodstvo s 4:3. V tem trenutku je bilo finale odločeno. Sproščena igra je nato gostom omogočila, da so v 58.minuti dosegli izenačujoč zadetek.

Sledilo je nekaj nervoze na strani gostov in do konca tekme so nato gostje igrali z igralcem manj v polju (v zadnjih sekundah pa celo z dvema igralcema manj), a domačim ni bilo več potrebno zadeti. Mirno so tekmo pripeljali do končnega rezultata 4:4 in do nove osvojitve naslova državnega prvaka.

Kmalu so sodniki označili konec tekme in veselje domačih igralcev se je lahko začelo.

Po tekmi je bil seveda zadovoljen tudi trener Igor Beribak: “Tekmo smo pričeli preveč živčno in kar nekaj časa nismo mogli zaigrati tako kot znamo, a nato nam je igra vseeno stekla in možnosti, da bi igralci izgubili naslov ni bilo več. Čestitam igracem za osvojen naslov.”

V preostalih tekmah za nižja mesta so Blejčani v Zagrebu remizirali 3:3 in so tako ohranili minimalno prednost s prve tekme za osvojitev končnega 3.mesta. Celjani so v borbi za 5.mesto dvakrat premagali ekipo KAC (4:3 in 5:2). V borbi za 7.mesto pa so Mariborčani premagali Slavijo s 6:3 in so po izenačenem rezultatu na prvi tekmi osvojili končno 7.mesto.

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam ekipe U-14 za sezono 2017/18 si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top