skip to Main Content
Dečki ponovno zmagali, tokrat celo brez prejetega zadetka

Nedelja 2. decembra je prinesla nove tekme v tekmovanju dečkov (u-14) za državno prvenstvo.

V Tivoli je prispela ekipa EC KAC.

V letošnji sezoni sicer ekipe iz Celovca zelo dobro zastopajo svoje selekcije. V kategoriji U-12 in U-16 sodi ekipa med najboljše v svojih selekcijah. A pri U-16 temu ni čisto tako. Neporaženi Ljubljančani so bili pred tekmo vsekakor favorizirana ekipa, ki bi proti 4. uvrščeni ekipi KAC morala zabeležiti nov poziviten rezultat. Nenazadnje sta se ekipi letos enkrat že srečali. V Avstriji so bili boljši Ljubljančani z 10:4. In res je na koncu zmaga dokaj zanesljivo ostala v Tivoliju.

Ekipi sta v tekmo zadrsali z zelo odprto igro. Strelov je bilo veliko. Vsaka ekipa je v prvem delu na nasprotnikova vrata sprožila po 13 strelov. A izenačenost pri strelih je bila varljiva. Pobuda je bila na strani domače ekipe. Nekaj časa je sicer rezultat ostajal izenačen (0:0), nato pa so proti koncu 10. minute Zmaji prvič zadeli. A to še ni bil končen rezultat prvega dela. V 16. minuti so domači igralci izkoristili prednost igralca več na ledu. In tu je razlika počasi že pričela naraščati, tako da se je v naslednjih minutah izid dokončno prelomil. Z dvema dodatnima zadetkoma sta ekipi na prvi odmor odšli s prednostjo Olimpije 4:0 in nekako je izgledalo, da je tekma že odločena.

Druga tretjina je bila nato malce manj razburljiva. Ekipi sta bili še vedno dokaj izenačeni v strelih na gol (12:8). Igralci Olimpije sicer niso več tako dominirali z množico zadetkov, so pa lahko učinkovito kontrolirali tekmo. So pa domači napadalci v 32. minuti izkoristili še eno priložnost v igri z igralcem več na ledu (že tretjo danes), s čimer so poskrbeli, da se tretjina vseeno ne bo končala brez zadetkov. Rezultat 5:0 je bil nato tudi končni rezultat tretjine.

V zadnji tretjini so nato domači igralci ponovno nastopili s polno močjo. Tekom celotne tretjine so nanizali kar 17 strelov proti vratom gostov. Posledično smo v mreži gostov videli nove zadetke. Prvega že v 42.minuti, do konca srečanja pa še dva. Gostje na drugi strani niso uspeli niti enkrat premagati domačega vratarja (čeprav so proti vratom domačih skupaj sprožili kar 30 strelov) in tekma se je končala s končnim rezultatom 8:0.

Na preostalih tekmah je Triglav premagal Celje z 10:4, Maribor je šele po izvajanju kazenskih strelov premagal Slavijo (5:4), drugo uvrščena ekipa na lestvici Bled, pa je skorajda izgubil tekmo z Jeseničani, a na koncu so vseeno slavili Blejčani z 9:8.

Prvenstvo se za Zmaje nadaljuje naslednjo nedeljo, ko ekipa Olimpjie “odpotuje” v Zalog k ekipi Slavije.

 

Seznam nastopajočih igralcev na tekmi si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top