skip to Main Content
Dečki ponovno uspešni v državnem prvenstvu

V sredo 9.11 so Dečki odigrali novo tekmo državnega prvenstva. Gostovali so v Mariboru pri ekipi HDK Maribor. Mariborčani so se pred tekmo nahajali na sredini lestvice, Ljubljančani pa v zadnjih krogih držijo stik z vrhom. Vendar je bila razlika med ekipama le 3 točke in takšna gostovanja so vedno lahko težka.

Tudi tokrat je bilo tako. Ljubljančani so dobro začeli tekmo. Igra sicer ni bila popolnoma takšna, kot si jo je želel trener Igor Beribak, a zeleni so bili vseeno boljši nasprotnik. V prvem delu so večkrat streljali na gol od domačinov in tik pred koncem tretjine so tudi zadeli za vodstvo 1:0.

Avtor: Uroš Sever

Avtor: Uroš Sever

Vodstvo so v začetku druge tretjine kmalu povišali na 2:0, a Maribor je nekako vzpostavil ravnotežje v igri in v drugem delu smo spremljali bistveno bolj izenačeno tekmo.

Igralci Olimpije kar niso mogli razviti svoje igre in domači so v začetku zadnjega dela hitro znižali na 2:1. Olimpija je v naslednjih minutah povišala rezultat na 3:1 in že je kazalo, da bo tekmo vseeno pripeljala mirno do konca, ko so sredi zadnje tretjine domači hitro dvakrat zapored zadeli in rezultat je bil izenačen na 3:3.

Vendar so igralci Olimpije vseeno nato prikazali malce boljšo igro in dokazali, da so boljša ekipa in da se znajo boriti takrat ko je to potrebno. Napadi zelenih so se vrstili, a v začetku 58.minute je semafor še vedno kazal na rezultat 3:3. Nato pa se je končno prebudila učinkovitost zelenih in v eni sami minuti so 3x zapored zadeli ter na koncu zasluženo in dokaj zanesljivo dobili srečanje.

Avtor: Uroš Sever

Avtor: Uroš Sever

Čestitke Ljubljančanom za borbenost in trener Igor Beribak, lahko tako v nadaljevanju, kljub danes malce slabši igri, vseeno mirno pričakuje naslednje tekmece. Že v nedeljo prihaja v goste v Tivoli ekipa Celja in glede na to, da Celjani letos sploh še niso osvojili točke v državnem prvenstvu, se lahko upravičeno nadejamo novi lepi in ekipni predstavi zelenih.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top