skip to Main Content
Dečki po prvi tekmi finala zaostajajo za Jeseničani

Četrtek 16.3 je prinesel prvo tekmo finala državnega prvenstva U-14.

Ekipa trenerja Igorja Beribaka in njegovega pomočnika Andreja Hebarja se je odpravila na Jesenice. Ekipa Jesenic je redni del prvenstva končala na prvem mestu, zato imajo v finalnem obračunu prednost domačega igrišča pred Olimpijo, ki je redni del prvenstva končala na 3.mestu. V rednem delu prvenstva sta ekipi že igrali dvakrat. Najprej je bila doma uspešnejša Olimpija z rezultatom 7:2, kasneje pa so Jeseničani prav tako doma ugnali Olimpijo z rezultatom 8:7.

Obetal se je torej pravi finalni obračun dveh najboljših ekip letošnjega prvenstva.

Tekmo so bolje začeli domači, ki so prvi dve minuti več ali manj napadali Ljubljanska vrata. Premoč je prekinila izključitev domačega igralca. Igre z igralcem več sicer Olimpija ni izkoristila, so si pa igralci ustvarili nekaj lepih priložnosti s katerimi so vzpostavili ravnotežje v igri in v nadaljevanju smo videli bistveno bolj izenačeno predstavo obeh moštev. Sledile so minute odprte igre, kjer sta si obe moštvi priigrali nekaj lepih priložnosti. Nato pa je prišla 9.minuta. Ljubljančani so napadali. Napad je bil dolg, a pravih strelov na domača vrata zaradi borbenosti domačih branilcev ni bilo. Vseeno so Ljubljanski napadalci z vztrajnostjo vrteli plošček od enega do drugega igralca. Vse dokler se ni plošček znašel pri napadalcu na desni strani. Ljubljanski branilec je na levi strani lepo zadrsal iz modre črte proti vratom, prejel podan plošček in zanesljivo zadel praktično prazna vrata (vse zadetke in priložnosti s tekme si lahko ogledate na spodnjem video povzetku).  Odprta igra se je nadaljevala tudi po zadetku. V 13.minuti smo nato videli napad domačih igralcev. Plošček je prišel za vrata, kjer so ga Jeseničani podali igralcu na modro črto. Sledil je strel, ki ga je Ljubljanski vratar ubranil, a v gneči pred vrati so bili spretnejši domači napadalci in so odbitek potisnili v gol.

V nadaljevanju smo videli nekaj lepih priložnosti igralcev Olimpije za nov vodilni zadetek, a plošček ob strelih in preigravanjih ni našel poti v mrežo. Z rezultatom 1:1 se je nato prva tretjina tudi končala.

V drugi tretjini se je odprta igra nadaljevala. Prvo pravo priložnost so si v 24.minuti priigrali domači igralci. Na žalost so jo tudi izkoristili. Po levi strani so lepo prodrli v napadalno tretjino Zmajev. Jeseniški napadalec se je po preigravanju znašel sam pred vratarjem in domači igralci so prvič na tekmi prešli v vodstvo. Po zadetku smo videli za odtenek malce bolj raztrgano igro. Tekma je bila še vedno zanimiva in hitra, le pravih priložnosti ni bilo. Do novih priložnosti pa so v 32. in 34. minuti prišli Ljubljanski napadalci, ko so se dvakrat znašli sami pred vratarjem (enkrat ob lepem prodoru, drugič pa po lepi podaji), a je domači vratar zanesljivo zaprl vse poti do svoje mreže. Nove priložnosti so sledile v nadaljevanju, ko so igralci Olimpije kar dvakrat zaigrali v igri z igralcem več. V prvem poizkusu so si priigrali nekaj lepih priložnosti. Še najlepšo so Zmaji zapravili v 36.minuti, ko po močnem strelu z modre črte in malce nerodnem posredovanju domačega vratarja, ki se je celo znašel skorajda za lastnimi vrati, v gneči pred vrati niso uspeli potisniti plošček v prazno mrežo. V drugem poizkusu pa smo videli nekaj lepih strelov na domača vrata, a ponovno brez zadetka.

Ljubljančani so bili v drugi tretjini z vsemi temi priložnostmi vsekakor vsaj enakovreden tekmec, če ne celo malce boljši, a borbeni igralci domačega moštva, so tretjino vseeno dobili in na odmor odšli z vodstvom 2:1.

Zadnja tretjina se je pričela podobno kot prva. Bolj nevarni in napadalnejši so bili Jeseničani, ki so nekajkrat nevarno poizkusili. To je trajalo vse do 42.minute, ko je nalet domačih prekinila nova izključitev na njihovi strani. Igro z igralcem več pa so končno izkoristili tudi Ljubljanski napadalci. Plošček je krožil okoli obrambe domačih, dokler ga z desne strani z višine modre črte pred vrata ni poslal Ljubljanski branilec. Pred vrati se je naredila gneča v kateri so bili spretnejši Ljubljančani in plošček se je znašel na palici napadalca, ki je zanesljivo iz bližine premagal domačega vratarja.

Vendar so po prejetem zadetku z napadi nadaljevali igralci v rdečih dresih. Postajali so vedno nevarnejši, vse dokler v 46.minuti napadalcem ni uspel lep preboj v obrambno tretjino Zmajev, kjer so dosegli nov vodilni zadetek. Zmaji so pričeli loviti rezultat, vendar jim domači igralci niso pustili veliko prostora. V 50. minuti je sledil nov napad domačega moštva. Po borbi na desni strani napadalne tretjine so do ploščka prišli Jeseniški napadalci. Sledila je močna podaja na levo stran, kjer je lepo vdrsal igralec v rdečem dresu. Strel je bil močan, a ga je vratar Ljubljančanov uspel ubraniti. A le tako, da se je ta odbil v gnečo pred Ljubljanskimi vrati, kjer so bili zopet spretnejši Jeseniški napadalci. Prvič na tekmi je domače moštvo vodilo z dvema goloma razlike 4:2.

Časa za preobrat je bilo sicer še dovolj in Ljubljanski napadalci so pričeli pritiskati na domača vrata. Pritisk se je stopnjeval do 56.minute, ko je bil z novo 2-minutno kaznijo kaznovan domač igralec. Ljubljanski igralci so še zadnjič pritisnili. Formirali so napadalno postavitev in plošček je krožil okoli obrambe domačih. Pri tem pa so bili Ljubljanski branilci malce nepazljivi in podajo na modri črti je prestregel hitri Jeseniški igralec, ki je zadrsal v protinapad. Sam se je znašel pred gostujočim vratarjem in zanesljivo postavil končni rezultat 5:2.

Olimpiji torej ni uspelo na prvi tekmi. Priložnost za izenačenje finalnega dvoboja bodo morali tako iskati na drugi povratni tekmi, ki bo v nedeljo 19.3 v Tivoliju. Tekma se prične ob 18.30. Verjamemo v Zmaje in verjamemo, da bomo nato videli še tretjo tekmo na Jesenicah.

Na koncu še informacija, da je v prvi tekmi obračuna za 3.mesto ekipa HKMK Bled A premagala ekipo HKMK Bled B z rezultatom 11:0, v prvi tekmi obračuna za 7.mesto, pa so igralci iz Zaloga slavili proti Celju z rezultatom 3:2. Prva tekma obračuna za 5.mesto med ekipama Maribor in Triglavom bo odigrana jutri v soboto 18.3. Tudi vse povratne tekme teh dvobojev so na sporedu v nedeljo 19.3.

 

Zapisal: Vladimir Ban, Foto-video material Facebook Jesenice

Posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Razpored in rezultate končnice si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top