skip to Main Content
Dečki po pričakovanjih večjih težav s Celjani niso imeli

Nedelja 18. novembra je prinesla nov krog v tekmanju državnega prvenstva dečkov (U-14).

V Ljubljano je prišla ekipa iz Celja. V letošnji sezoni ekipa dečkov prikazuje res dobre rezultate. Nekako smo od te generacije že vajeni zmag, letos pa očitno pri drugih ekipah vsaj zaenkrat pravega tekmeca ni. Na dosedanjih 10 tekmah (vključno z današnjo tekmo) so 10-krat zmagali s skupno razliko v zadetkih +89, kar pomeni v povprečju skoraj +9 zadetkov na tekmo.

Vse to drži, a v športu je vsako premoč potrebno vedno znova pokazati in dokazati tudi na tekmovanju. In enako je veljalo tudi za danes. Vlogo favorita je bilo potrebno dokazati tudi na ledu in ekipa Olimpije je to nalogo opravila zelo dobro.

Današnji tekmec je bil morebiti še za odtenek lažji nasprotnik od ostalih, saj se Celjani nahajajo bolj pri dnu lestvice, hkrati pa so naše ekipe vedno znale dobro igrati proti ekipam iz Celja. Trener Igor Beribak je zato sestavil malce drugačno ekipo in je tako dal več priložnosti nekaterim mlajšim.

Zmaji so si premoč na ledu ustvarili že v prvi tretjini. V strelih na nasprotnikova vrata so s 14:7 nadigrali tekmece. Posledično se je ekipa Olimpije že v prvem delu tekme znašla v vodstvu, a to vodstvo ni bilo tako veliko. Z zadetkoma v 9. in 18. minuti so Zmaji po prvi tretjini povedli z 2:0.

Premoč na terenu se je v drugem delu igre samo še povečala. Zmaji so si priigrali še nekaj več strelov na nasprotnikova vrata, hkrati pa so borbenim gostom dopustili še manj prostora in strelov (razmerje strelov v drugi tretjini 18:5). Prednost Olimpije se je tako samo še povečevala. Na koncu tretjine je znašala že 10:0.

Seveda je bila tekma v tej točki že davno odločena. Borbenim gostom, ki so v Ljubljano prišli le z dvema peterkama, so tudi že pojenjale moči. Zato so lahko igralci Olimpije svojo premoč v zadnji tretjini le še stopnjevali. Razmerje v strelih je bilo kar 26:4 v korist Zmajev, tekma pa se je končala pri rezultatu 16:0.

Odigrane so bile tudi tri preostala srečanja. KAC je premagal Slavijo z 9:7, Maribor je malce presenetljivo premagal Bled z 10:5, Jesenice pa so premagale Triglav z 8:2.

Na prvenstveni lestvici so še najbližje Blejčani, ki zaostajajo za 8 točk. Ravno Blejčani so naslednji nasprotnik Zmajev. Tekma bo v nedeljo 25. novembra na Bledu.

 

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top