skip to Main Content
Dečki po borbeni igri boljši od Zagrebških gostov

Sobota 28.1 je prinesla še zadnjo tekmo rednega dela državnega prvenstva za ekipo Olimpije. V Tivoli je prišla ekipa iz Zagreba.

Ekipa iz Zagreba v letošnji sezoni zaseda mesta proti vrhu lestvice, hkrati pa so Ljubljančane delno zdesetkale bolezni in odsotnosti. Istočasno je namreč v Zagrebu potekala tekma selekcije U-12, tako da nekaj Mlajših dečkov, ki so sicer dokaj redno nastopajo na tekmah Dečkov tokrat ni bilo v ekipi. Prav tako je zaradi istočasne tekme selekcije U-12 ekipo Dečkov tokrat vodil Andrej Hebar.

Avtor: Amir Hatič

13 pogumnih Zmajev (12 igralcev ter vratar) se je podalo v boj za nove točke. Tekma se je pričela dokaj izenačeno. Zagrebčani so malce nepričakovano povedli že v 2.minuti. Po golu so igralci Olimpije zaigrali bolj napadalno in pritisk se je obrestoval v začetku 16.minute, ko je napadalec sprožil neubranljiv strel v zgornji vratarjev kot. Napadi Zelenih so se nadaljevali tudi po izključitvi domačega igralca in v 18.minuti so borbeni Ljubljančani izkoristili hiter protinapad v igri z igralcem manj (zadetek si lahko ogledate na spodnjem posnetku). Ko je kazalo, da so igralci Olimpije že vzpostavili kontrolo nad potekom igre, pa je v zadnji minuti sledil napad gostov. Najprej je sodnik spregledal, da je plošček napadalcem gostov že ušel iz obrambne tretjine, nato pa je v borbi pred Ljubljanskimi vrati še dosodil prekršek za izključitev vratarja. Na kazensko klop je seveda v skladu s pravili odšel eden izmed igralcev, a dolgo tam ni sedel. Že po manj kot pol minute igre so Zagrebčani izkoristili igro z igralcem več in izid izenačili (tudi ta zadetek si lahko ogledate v spodnjem posnetku – “povzetki s tekme”). S tem rezultatom se je tudi končala prva tretjina.

Nadaljevanje igre v drugi tretjini je ponovno dvignilo na noge gledalce, saj so Ljubljančani z odlično igro in 3 zaporednimi zadetki, v 30. minuti že vodili s 5:2. To je prisililo trenerja gostujočih igralcev, da je nalete Zelenih prekinil z minuto odmora. Ta poteza je očitno obrodila sadove, saj so gostje nekako uspeli zaustaviti nalet domačih. Še več. V 33.minuti je sledila 5-minutna kazen domačega igralca. Gostje so pritisnili, a domači igralci so z borbeno in požrtvovalno igro držali ravnovesje. V 5-minutni kazni (naj spomnimo, da se 5-minutna kazen po pravilih odigra v celoti ne glede na morebitne prejete gole) so tako gostje uspeli zadeli le enkrat in moštvi sta pri rezultatu 5:3 ponovno zaigrali v polni postavi v 38.minuti. Do konca tretjine je nato sledil še en zadetek v mreži gostov in tretjina se je končala z rezultatom 6:3.

Gostje pa se v tej točki niso predali in v zadnji tretjini prikazali še najbolj napadalno igro. To jim je obrodilo sadove, saj so z dvema zaporednimi zadetkoma (ogledate si jih v spodnjem posnetku – “povzetki s tekme”) v 50.minuti izid znižali na 6:5.

Tu pa jim je vseeno zmanjkalo moči. Igralci Olimpije so se ponovno zbrali in v 53.minuti po novem hitrem protinapadu (tudi za zadetek si lahko ogledate na spodnjem posnetku) povišali vodstvo na 7:5. Dvomi o današnjem zmagovalcu so bili dokončno odpravljeni v 57. in 58.minuti, ko so Zeleni z dvema hitrima zaporednima zadetkoma ušli na 9:5, kar je bil tudi končni rezultat tekme.

Čestitke igralcem za lepo zmago! Ekipa Olimpije je tako zaključila z vsemi tekmami rednega dela prvenstva. Končnica se začenja že naslednji vikend. Zaradi neodigranih in prestavljenih tekem, ki jih imajo posamezne ekipe, končni vrstni red še ni znan. Prav tako je tu še ekipa Crvene Zvezde, za katero je že jasno, da do konca rednega dela ne bo odigrala vseh tekem. Usoda te ekipe oz. kako se bodo upoštevali oz. neupoštevali njeni rezultati bo na Hokejski zvezi določeno v naslednjih dneh, ko bo dokončno znan vrstni red rednega dela in s tem nasprotnik ekipe HK Olimpija v četrtfinalu končnice. Zaenkrat kaže, da bodo Ljubljančani zasedli 3.mesto, kar jim v prvem krogu končnice prinaša ekipo HK Slavija Junior.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici in nastavljen razpored končnice si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top