skip to Main Content
Dečki odigrali težko tekmo v mestnem derbiju, a ostajajo edina neporažena ekipa v prvenstvu

Nedelja je prinesla nove tekme državnega prvenstva v selekciji dečkov.

Za Zmaje je bila na sporedu domača tekma s Slavijo. Na videz bi lahko rekli, da je bila za Olimpijo na sporedu malce lažja naloga. Zmaji namreč na prvenstveni lestvici vodijo in to brez oddane točke. Igralci Slavije pa so v dosedanjih 5 tekmah “pridelali” le dve zmagi in še to proti Kranju in Mariboru, ki sta na lestvici še za Slavijo.

Vendar je potrebno razumeti, da so Ljubljanski derbiji dostikrat zanimivi že sami po sebi, hkrati pa sta omenjeni zmagi za Slavijo prišli v zadnjih dveh krogih, tako da so Založani v Tivoli prihajali v zmagovitem ritmu.

Kakorkoli že, obstajali so razlogi zakaj bi lahko pričakovali bolj zanimivo tekmo od napovedi in izkazalo se je, da tekma za Zmaje res ni bila nič kaj lahka.

V prvem delu igre so gostje kar malce nadigrali ekipo Igorja Beribaka. Razmerje v strelih je bilo 15:4 v korist Slavije, posledično pa se je to kazalo tudi na semaforju, kjer je rezultat kazal 2:0 za goste. S takšnim rezultatom se je tretjina tudi končala.

Izkazalo se je, da je Zmajem odmor po prvi tretjini prišel še kako prav, saj so v drugo tretjino vstopili v drugačni luči.

Tokrat so bili oni tisti, ki so nastreljali goste in že v 22. minuti je bil rezultat znižan na 2:1. A gostje, ki so bili “na krilih” dobre igre iz prve tretjine se niso kar tako predali. V 26. minuti so izkoristili nepazljivosti igralcev Olimpije pri igri z igralcem več na ledu in zadeli za povišanje vodstva na 3:1. A premoč Zmajev v tej tretjini je bila vseeno dovolj velika, da gostje dolgo niso ostali spredaj. Najprej je v 31. minuti sledil zadetek za znižanje rezultata na 3:2. Nato pa je prišla 36. minuta, kjer se je tekma verjetno prelomila. Najprej je bil dosojen kazenski strel za Olimpijo, kar je Ljubljanski napadalec izkoristil za izenačenje na 3:3. Še v isti minuti pa je sledil nov zadetek in igralci Olimpije so prvič na tekmi prišli v vodstvo s 4:3. To je bil tud končni rezulat druge tretjine.

Tekma je bila sicer v drugi tretjini verjetno “prelomljena” v korist Olimpije, a gostje se niso še predali. V zadnji tretjini so bili oni tisti, ki so na nasprotnikova vrata sprožili nekaj več strelov. V celotni tekmi so tako celo “zmagali” v kategoriji sproženih strelov (37:31). Ampak prvi so v zadnjem delu vseeno zadeli domači. V 44. minuti so Zmaji “vrnili” gostom svojo napako iz drugega dela. Tokrat so bili oni tisti, ki so zadeli z igralcem manj na ledu in rezultat je bil 5:3. Ta rezultat borbenosti gostov ni “utišal” in v 52. minuti je bilo vodstvo Olimpije, po zadetku gostov, ponovno minimalno (5:4). A moči za kaj več gostje niso imeli in igralci Olimpije so tekmo vzdržali do konca. Čisto dokončna točka zmage je sledila v 59. minuti, ko so Zmaji še enkrat zadeli in postavili končni rezultat 6:4.

Na preostalih tekmah je Bled po podaljških s 4:3 premagal Celje, Maribor pa je zanesljivo s 13:2 premagal Triglav.

Na prvenstveni lestvici kot rečeno na vrhu ostajajo igralci Olimpije, ki so v 7 tekmah zbrali 21 točk. Prvenstvo se za Zmaje nadaljuje naslednjo nedeljo, ko se odpravljajo v Maribor.

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top