skip to Main Content
Dečki odhajajo neporaženi iz gostovanja v Avstriji

Sreda 7.12 je prinesla nov krog državnega prvenstva selekcij U-14. Mladi Zmaji so se odpravili na gostovanje v Beljak k ekipi EC VSV.

Ekipa VSV v letošnje sezoni ne blesti in se nahaja pri dnu lestvice. Bistveno bolje gre Zmajem, ki so tako na gostovanje prispeli kot favoriti.

Avtor: Amir Hatič

Avtor: Amir Hatič

Igor Beribak in njegova ekipa se te vloge niso ustrašili in so jo popolnoma upravičili.

Tekma je potekala v konstantni premoči Ljubljančanov. Pridno so tekom celotnega srečanja povečevali prednost. V prvem delu so zadeli 3x, v drugem 4x v zadnjem pa nato še 3x. Domačini so se z borbenostjo zoperstavili razigranim igralcem Olimpije, a več kot dveh zadetkov jim ni uspelo doseči. Končni rezultat je bil torej 10:2 za Olimpijo. Posebna zanimivost v tekmi je tudi dosežena podaja za Ljubljanskega vratarja, kar v hokeju ne vidimo pogosto.

Avtor: Dejan Kavčič

Avtor: Dejan Kavčič

Vsako gostovanje je težko, še posebej med tednom, tako da fantom in trenerju Igorju Beribaku čestitamo za odlično odigrano tekmo.

Stanje na lestvici se v tem krogu ni bistveno spremenilo. Marsikatera tekma na sporedu pravzaprav niti ni bila odigrana, na preostalih pa so zmagovali pričakovane ekipe. Tako imamo na vrhu še vedno 5 ekip (Jesenice, Bled A, Olimpija, KAC in Zagreb), ki bodo očitno do konca rednega dela sezone krojile vrh lestvice. Ker smo že v začetku drugega dela rednega dela se lahko počasi spogledujemo tudi s končnico prvenstva. V njej tuja moštva ne nastopajo, kar pomeni da imamo v resnici 3 slovenska moštva, ki vidno prednačijo pred ostalimi. Prvo uvrščeno bo v končnici vsaj na papirju imelo relativno lahko delo za preboj do finala, 2. in 3. uvrščeno moštvo, pa se bo verjetno v polfinalu pomerilo med seboj. Prvo mesto na lestvici že v rednem delu je tako zelo pomembno. Zeleni trenutno za njim zaostajajo 5 točk.

V naslednjem krogu v nedeljo 11.12 čaka zmaje še ena na videz “lažja” tekma. V Tivoli prihaja ekipa s sredine lestvice Slavija Junior. Vendar trener Igor Beribak tekme ne more vzeti preveč “na lahko”, saj je ekipa Slavije v tem krogu prikazala dobro igro in je proti vodilnemu Bledu izgubila le s 3:5. Kakorkoli že, računamo, da bodo Zmaji pokazali svoje znanje in da bodo nove 3 točke ostale v Tivoliju. Nato pa do konca leta sledi že prvi del odločitve o končnem razporedu. Najprej se Zmaji 20.12 na Jesenicah pomerijo s prvim neposrednim tekmecem za vrh lestvice, nato pa še 29.12 v Tivoliju s trenutno vodilnim Bledom.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top