skip to Main Content
Dečki nadaljujejo državno prvenstvo s polnim izkupičkom

Nedelja 30. september je prinesla nov krog državnega prvenstva dečkov.

Zmaji so se odpravili v Celje. Na videz smo lahko pričakovali izenačeno tekmo, saj sta obe ekipi v tekmo vstopili s polnim izkupičkom – dve zmagi na dveh tekmah. A vseeno je potrebno priznati, da so Celjani dvakrat zmagali z minimalno razliko (Slavijo so premagali s 7:6, Maribor pa s 4:3). Razlika med ekipama je vseeno obstajala, kar se je pokazalo tudi na ledu.

Zmaji so povedli že v uvodu 3. minute. Vseeno pa so borbeni domačini v prvi tretjini vsaj približno enakopravno držali ritem Ljubljančanov (razmerje v strelih v prvem delu je bilo recimo 13:8 v korist Zmajev). A na koncu tretjine so Zmaji z dvema hitrima zadetkoma vseeno postavili bolj prepričljiv rezultat..

Tekma se je dokončno prelomila v drugi tretjini. Razmerje v strelih je bilo v tem delu 20:5. Zadetki so prihajali en za drugim in razlika je pričela naraščati. Na koncu druge tretjine je bil rezultat že 10:0 za Zmaje, na koncu tekme pa celo 13:0.

Ekipa Igorja Beribaka je tako v treh tekmah še tretjič zmagala. Priložnost za novo četrto zmago bo prišla na vrsto že v četrtek. Zmaji potujejo v Kranj.

Na preostalih tekmah je Triglav po podaljšku z Jesenicami osvojil prvi dve točki v letošnji sezoni (rezultat 7:6), KAC je z 8:3 premagal Slavijo (ob začetku zadnje tretjine so Založani še zaostajali z minimalnih 4:3), Bled pa z zmago nad Mariborom s 7:4 ostaja poleg Olimpije edina neporažena ekipa v letošnjem prvenstvu.

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam  nastopajič s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko celotno dogajanje v selekciji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top