skip to Main Content
Dečki na prvi polfinalni tekmi niso dopustili nikakršnega presenečenja

V nedeljo 10. marca so bile na sporedu prve polfinalne tekme končnice državnega prvenstva.

Naši zmaji so doma gostili ekipo z Jesenic. Seveda gre pri tovrstnih obračunih vedno za pravo rivalstvo, a v letošnji sezoni je to rivalstvo vseeno malce okrnjeno. Tekom sezone so se namreč Ljubljančani v tej kategoriji pokazali kot bistveno močnejši nasprotnik. Ekipi sta se med sezono že nekajkrat srečali in vedno so bili dokaj prepričljivo boljši Ljubljančani.

Tudi tokrat smo pričakovali, da bodo naši zmaji upravičili vlogo favoritov. Vednar so tekme v končnici lahko nepredvidljive, tako da vnaprejšnje zmage našim nismo mogli pripisati. Nenazadnje so imeli igralci Olimpije v četrtfinalnem obračunu z Mariborčani nekaj več dela, kot smo to pričakovali.

A pokazalo se je, da je bila tokrat bojazen odveč. V 8. minuti so naši fantje vodili že z 2:0, do konca tretjine pa je to vodstvo znašalo že 4:0. Tekma je bila tako odločena še preden se je zares začela. Končni rezultat se je ustavil pri 10:0. Olimpija tako ostaja izrazit favorit za uvrstitev v veliki finale.

Bolj zanimivo je v drugem polfinalnem paru. Blejčani so v Celovcu nekaj časa celo vodili, na koncu pa je bila vseeno boljša ekipa KAC z rezultatom 9:6. Povratne tekme bodo na sporedu v nedeljo 17. marca.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko razplet končnice v kategoriji dečkov in vso dogajanje v tej selekciji spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top