skip to Main Content
Dečki na pol poti uvrstitve v veliki finale

V četrtek 5. marca se je pričelo polfinale končnice državnega prvenstva v kategoriji dečkov (u-15). Zmaji so doma gostili ekipo HDK Maribor. Splošni vtis letošnje sezone je, da zmaji v vsaki tekmo vstopajo kot veliki favoriti, a ne pozabimo, da je lahko Maribor zelo neugoden tekmec. V letošnji sezoni so ga zmaji sicer dvakrat že premagali, a enkrat je bilo to zelo tesno (1:0), hkrati pa so Mariborčani “krivi” za edini letošnji poraz Olimpije, ko je Maribor premagal naše zmaje kar s 6:1.

Vsekakor smo pričakovali težko in izenačeno tekmo. In kar nekaj časa je bilo temu tudi tako…Prvi zadetek so sicer dosegli naši igralci. Podal je Jan Petelinkar, zadel pa je Tian Hebar. Igrala se je 4. minuta. A vodstvo je trajalo le do 12. minute. Takrat so sicer zmaji drsali na ledu z igralcem več, a gostje so z igralcem manj dosegli izenačujoč zadetek. Novih zadetkov v 1. tretjini ni bilo.

V 2. tretjini so ponovno prvi zadeli naši zmaji. V 26. minuti je podal Aljaž Zupančič, zadel pa je Ian Petronijevič Lepša. A tudi tokrat so se gostje vrnili. Že minuto kasneje je bil izid izenačen na 2:2. Naši igralci pa kljub temu niso popuščali. V 37. minuti sta ekipi drsali na ledu s po 4 igralci v polju in to so bolje izkoristili naši igralci. Podal je Jan Petelinkar, zadel pa je Tit Smolnikar. Olimpija je ponovno vodila s 3:2. In tokrat tega vodstva ni več izpustila iz rok.

V drugi tretjini novih zadetkov ni bilo, v zadnji tretjini pa so gostom počasi pojenjali moči. Sledili so naši zadetki. V 44. minuti je zadel Jan Petelinkar (podal je Ian Petronijevič Lepša), v 46. minuti pa je zadel Tit Smolnikar (podala sta Ian Petronijevič Lepša in Bruno Kuret). Olimpija je tako vodila že s 5:2 in tekma je bila praktično odločena. Do konca tekme smo nato sicer videli še nekaj priložnosti. Kar nekajkrat so morali igralci še na kazensko klop. A razen novega zadetka Olimpije v 52. minuti (podala sta Tian Hebar in Nik Sečen, zadel pa je Anže Žeželj), novih ni bilo. Olimpija je tako na prvi tekmi zmagala z izidom 6:2.

Na drugi polfinalni tekmi je ekipa Team Zagreb s 4:1 premagala Slavijo. Povratna tekma zmajev bo na sporedu 12. marca v Mariboru. V primer zmage se bo Olimpija uvrstila v finale, v primeru pa da se bo tja uvrstil tudi Zagreb, pa bi naši zmaji z zmago v Mariboru tudi že osvojili naslov državnega prvaka.

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top