skip to Main Content
Dečki na pol poti uvrstitve v veliki finale Državnega prvenstva

Nedelja 5.3 je prinesla prve polfinalne dvoboje v končnici državnega prvenstva selekcij U-14.

Ekipa HK Olimpija se je kot tretje uvrščena ekipa rednega dela, po tem ko je v četrtfinalu končnice zanesljivo v zmagah 2:0 izločila ekipo HK Slavija Junior, odpravila na Bled. Ekipa HKMK Bled A je veljala za težkega nasprotnika čete Igorja Beribaka. V rednem delu sta se ekipi srečali dvakrat in obakrat so bili boljši Blejčani. Najprej so v oktobru tesno z 8:7 zmagali na Bledu, nato pa še dokaj prepričljivo s 4:1 konec decembra v Ljubljani.

Avtor: Video2go.live

A tokrat je bilo drugače. Odločenost Ljubljančanov se je pokazala že takoj na začetku tekme. Prvi so napadli gostje. Sledila je uvodna izključitev na strani Zmajev v 3.minuti, ki pa preobrata v korist domačih ni prinesla. So pa ob polni postavi do premoči ponovno prišli gostje. Pritisk se je obrestoval v 7.minuti, ko so bili domači igralci prisiljeni na prekršek, kar so v igri z igralcem več Zmaji hitro izkoristili. Po dobljenem buliju so pritisnili na vrata domačih. Plošček se je kmalu znašel pred vrati, kjer sta se za njega v gneči borila Ljubljanska napadalca. Plošček se je nato odbil nazaj v polje na levo stran, kjer pa je lepo pridrsal Ljubljanski branilec in z višine bulija neubranljivo zadl za 1:0 (vse zadetke s tekme si lahko ogledate v spodnjem video povzetku). Šele po zadetku smo videli nekaj prvih pravih strelov domačih na Ljubljanska vrata. A naslednji so se ponovno veselili prav Ljubljančani. Zmaji so v 9.minuti krenili v dober protinapad. Po preigravanju Ljubljanskega napadalca in lepem strelu je vratar domačih plošček odbil. Za vrati si ga je priboril drug Ljubljanski igralec, podal nazaj pred vrata od koder v drugo Zmajem ni bilo težko zatresti domačo mrežo. Po drugem zadetku je trener domačih vzel minuto odmora. Čisto takoj sicer ni bilo vidnih učinkov minute odmora, saj so Zmaji kmalu po izvajanju bulija zabeležili novo lepo priložnost. A v 10.minuti so se domači vseeno veselili prvega zadetka. Domači napadalci so napadali Ljubljanska vrata. Z višine bulija z desne strani so najprej sprožili na videz nenevaren strel. Vratar je strel seveda ubranil, a Ljubljanski branilci so bili nepazljivi in odbit plošček je prišel do Blejskega napadalca, ki mu ni bilo težko iz bližine zatresti Ljubljansko mrežo.

Odprta igra se je nadaljevala in novo priložnost so si že v 12.minuti priigrali Zmaji, ko so se, po napaki domačega branilca, sami znašli pred vratarjem, ki pa je strel ubranil. A napad Ljubljančanov se je nadaljeval tudi po dobljenem buliju in domačim ni preostalo drugega, da ob novi priložnosti storijo nov prekršek za izključitev. Zmaji so ponovno pritisnili in med pritiskom smo videli izvrstno priložnost, ko je vratar plošček zadržal ravno pri golovi črti. Ljubljančani so trdili, da je plošček prešel črto, a sodnik zadetka ni dosodil. Kakorkoli že, dvomov o novem zadetku ni bilo po izvajanju bulija, ko je Ljubljanski branilec lepo udaril z modre črte, napadalec pa je ploščku spretno spremenil smer in Zmaji so v 14.minuti vodili že s 3:1. Dobra igra Olimpije se je nadaljevala tudi po tretjem zadetku in videli smo še nekaj nevarnih akcij. Nato pa je sledila 18.minuta in nova izključitev na strani Zmajev. Tokrat pa so domači učinkoviteje pritisnili na vrata gostov in 45 sekund pred koncem tretjine so uspeli izid znižati na 3:2. Nato pa je sledil hladen tuš za Ljubljančane, saj so domači že takoj po dobljenem buliju pobegnili Ljubljanskim branilcem po levi strani in v hitrem protinapadu premagali vratarja Olimpije. Z izidom 3:3 se je tretjina tudi končala.

Avtor: Video2go.live

Slab konec prve tretjine je spominjal na “črne minute”, ki so jih Ljubljančani doživeli tudi na prvi tekmi v oktobru, ko so po dokaj visokem vodstvu v nekaj minutah prejeli kar nekaj zadetkov in na koncu srečanje nesrečno izgubili z rezultatom 8:7. A na srečo se zgodba ni ponovila. Temu je pripomogla tudi izključitev na strani domačih v zadnji sekundi prve tretjine, tako da so Ljubljančani drugo tretjino pričeli v igri z igralcem več. Zadetka sicer niso dosegli, so pa s pritiskom preprečili, da bi se domači igralci razigrali in premoč Zmajev se je tako nadaljevala tudi v tej tretjini. Po zadetkov polni prvi tretjini, pa smo prvi zadetek v drugi tretjini videli šele v 30.minuti, ko so novo igro z igralcem več izkoristili Zmaji. Po dolgem obleganju vrat domačih v igri z igralcem več, so Ljubljančani plošček lepo prenesli iz leve na desno stran, kjer so igralci Olimpije sprožili močan strel z višine bulija. Videti je bilo kot da bo vratar domačih strel ubranil, a strel je bil premočan in plošček se je po posredovanju vratarja vseeno znašel v golu. Olimpija je tako ponovno povedla s s 4:3.  Kmalu po zadetku je sledil nov prekršek domačih. Očitno so danes domači edino s prekrški lahko zaustavljali hitre Ljubljanske igralce, kar pa se jim ni obrestovalo, saj so igro z igralcem več Zmaji, s prelepim zadetkom Coast-to-coast rezultat ponovno povišali na dva zadetka prednosti. Tako kot v prvi tretjini so se domači v resnici zbudili šele ob koncu tretjine. Videli smo nekaj lepih priložnosti za znižanje rezultata, a Zmaji so bili tokrat vseeno bolj pazljivi, kot v prvi tretjini in po hitrem napadu v na koncu 36.minute povišali svoje vodstvo na 6:3. Vseeno pa je prišla na vrsto tudi zadnja minuta, ko so gostje ponovno pritisnili in “po stari navadi” 47 sekund pred koncem izid znižali na  6:4.

Avtor: Amir Hatič

Vodstvo Zmaje za zadnjo tretjino ni bilo veliko, a igra je v prvih dveh tretjinah vseeno nakazovala, da so danes Zmaji boljši nasprotnik in tako je bilo tudi v zadnji tretjini. Ljubljančani so več ali manj napadali in kontrolirali potek igre. V 52.minuti je po novem strelu z modre črte domači vratar plošček ubranil, a so bili Ljubljanski napadalci v gneči pred golom spretnejši in plošček je končal v mreži za končnih 7:4. Domačini so se sicer na koncu tretjine, zahvaljujoč prekrškom Ljubljanskih igralcev, ponovno prebudili in v zadnjih dveh minutah smo videli celo igro domačih z dvema igralcema več, a vrata Zmajev so ostala zaprta.

Popolnoma zaslužena zmaga Ljubljanskih Dečkov in njihovega trenerja Igorja Beribaka. Povratna (in mogoče že odločilna tekma) bo v četrtek 9.3 ob 17.15 v Hali Tivoli. Težko bo, a verjamemo, da bodo Zmaji naredili vse kar je v njihovi moči, da bi se že v četrtek lahko veselili uvrstitve v veliki finale.

Drugi polfinale (med ekipama HD Mladi Jesenice in HKMK Bled B) se s prvo tekmo prične šele jutri 6.3. Sicer pa smo videli tudi dve prvi tekmi v razvrstitvi od 5. do 8. mesta. Mariborčani so zanesljivo premagali Celjane s 7:1, Triglav pa tesno Slavijo s 4:3. Tudi za ta mesta se razigravanje igra na dve dobljeni zmagi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje in razpored v končnici si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam igralcev Olimpije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Video povzetek tekme (avtor video posnetkov Video2go.live):

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top