skip to Main Content
Dečki na pol poti do osvojitve novega naslova državnih prvakov

V nedeljo 24. marca se je pričel finalni obračun v selekciji dečkov u-14. Prva finalna tekma je bila na sporedu v Tivoliju. V goste je prišla ekipa z Bleda.

Foto: Eva Brili Grebenar

Kot prvo uvrščena ekipa rednega dela, ki praktično celotno sezono ni doživela poraza na ledu je seveda ekipa Olimpije v tekmo vstopala kot favorizirana ekipa. A finale je finale in igralci z Bleda so vsekakor prišli v Ljubljano pokazati, da niso zaman oni tisti, ki so dobili možnost da naslov državnega prvaka odvzamejo našim zmajem. Tekma se je na koncu vseeno odvila tako kot smo si želeli in kot smo tudi pričakovali…..

Igralci Olimpije so v tekmo vstopili odločno. Prve priložnosti so si priigrali že v prvih minutah. Sicer tudi gostje v uvodnih minutah niso bili popolnoma nenevarni, a pobuda je bila vseeno vidno na strani naših zmajev. Uvodne minute zadetka še niso prinesle in igra se je nato v nadaljevanju malce umirila. V takšni “umirjeni” igri so imeli naši igralci še vedno pobudo in to se je ščasoma poznalo tudi na rezultatu. V 12. minuti so si gostje prislužili kazen in Olimpija je napadla z igralcem več na ledu. Nekaj časa je trajal pritisk. Plošček je krožil okoli vrat gostov. V nekem trenutku ga je naš branilec poslal proti vratom. Strel so sicer obrambni igralci zaustavili, a odbit plošček je prišel do našega napadalca, ki je pred vrati na desni strani neovirano zadel za vodstvo 1:0. Pisala se je 13. minuta.

Foto: Mitja Pipan

Ta zadetek je igro kar malce poživil, kar pa je naše napade le še pospešilo. V 17. minuti je tako sledila podobna akcija kot pri prvem zadetku. Le da se je tokrat začela na desni strani, ko so naši poslali plošček proti gostujočim vratom, zaključil pa jo je prost napadalec, kateremu se je plošček odbil na levi strani. Olimpija je vodila z 2:0. Naši napadalci so še enkrat napadli takoj po drugem zadetku, a izid je ostal nespremenjen in z rezultatom 2:0 se je nato prva tretjina tudi končala.

Verjetno tudi zaradi vodstvo in pobude v prvi tretjini, so naši igralci v drugo vstopili malce manj zbrani. To pa se jim je kmalu maščevalo. Gostje so ukradli plošček v svoji obrambni tretjini, krenili v hiter protinapad po desni strani in izid je bil v 21. minuti znižan na 2:1. Ta zadetek je gostom dal nekaj zaleta in v naslednjih minutah smo videli nekaj bolj ali manj nevarnih strelov na naša vrata. A v 25. minuti so naši zmaji “vrnili udarec”. Pridobili so si plošček ob ogradi v napadalni tretjini. Plošček je nato prišel do našega branilca na sredini. Sledil je strel proti vratom, kjer je plošček na poti do vrat še malce spremenil smer. In Olimpija je bila v vodstvu s 3:1.

Foto: Eva Brili Grebenar

A pri tem zadetku se gostje še niso predali. Z novo priložnostjo so zapretili že takoj v naslednjem napadu. Igra je postala izenačena, kjer priložnosti ni manjkalo. Hkrati se je v igro vneslo nekaj nervoze. Videli smo nekaj prekrškov in (nepotrebnih) razburjanj. Pri tem pa so igralci Olimpije znali obdržati mirno kri, kar se jim je na koncu tudi obrestovalo. V 31. minuti so si gostje namreč prislužili malce nepotrebno kazen izključitve, ko je igralec z zlomljeno palico nadaljeval igro. Naši fantje so to izkoristili. Pritisnili so na vrata gostov. Zadetka ni bilo, a s to kaznijo se je pobuda dokončno ponovno preselila na našo stran in kmalu je prišel tudi zadetek. Gostje so najprej skorajda pridobili plošček za hiter protinapad, a je bil naš branilec dovolj hiter, da je ta protinapad preprečil. Plošček je prišel do našega napadalca, ki je vzel zalet in predrsal celotno obrambo gostov. Uspešen je bil tudi pred vratarjem in Olimpija je v 34. minuti vodila s 4:1.

Ta zadetek je igro gostov malce umiril. V nadaljevanju tretjine smo sicer videli še nekaj pol-priložnosti, a rezultat se ni spremenil in tretjina se je končala mirno in z vodstvom Olimpije 4:1. V zadnji tretjini so v uvodnih minutah nekaj pobude imeli gostje, saj so morali naši igralci do konca “oddelati” še kazen izključitve, ki so si jo prislužili na koncu druge tretjine. Zadetkov ni bilo. Nova priložnost za gostje je nato prišla na vrsto v 45. minuti, a še v isti minuti so naši napadalci vrnili “udarec” s svojo priložnostjo, kjer je plošček zadel okvir gostujočih vrat. Zadetkov ni bilo in  igra se je počasi pričela umirjati. Sledilo je še nekaj priložnosti, nato pa so naši fantje tekmo dokončno odločili v svojo korist v 49. minuti. Po borbi za plošček na levi strani je sledil natančen strel proti gostujočim vratom in vodstvo Olimpije se je povišalo na 5:1. Do konca smo nato videli še en zadetek v igri z igralcem več za Olimpijo. 6:1 pa je bil tudi končni rezultat srečanja.

Sicer si lahko povzetke s tekme ogledate tudi na spodnjem video posnetku.

Prva finalna tekma je tako končana in igralci Olimpije so v zmagah povedli z 1:0. Povratna tekma bo v četrtek na Bledu, morebitna tretja pa nato v nedeljo ponovno v Tivoliju. V tekmi za 3. mesto je na prvi tekmi ekipa Jesenic zmagal v Celovcu s 4:3.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko razplet končnice in celotno dogajanje v selekciji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top