skip to Main Content
Dečki koledarsko leto zaključujejo z novo zmago

V četrtek 27. decembra so dečki (U-14) odigrali novo tekmo državnega prvenstva.

Tekma bi morala biti odigrana šele v soboto, a je bila zaradi prihajajočih praznikov premaknjena za nekaj dni. Zmaji so se odpravili v Maribor.

Ta tekma je predstavljala prvo tekmo v tretjem krogu tekem državnega prvenstva. Pare in vrstni red tekem v tem tretjem krogu je določil žreb in ta je izpadel tako, da se zmaji srečajo z ekipo Maribora dvakrat zapored. Pred dnevi sta se namreč ekipi že srečali. Tekma je bla v Tivoliju in z rezultatom 8:0 so slavili igralci Olimpije.

Tudi sicer glede na dosedanji potek prvenstva ni bilo pričakovati, da bi lahko ekipa Maribora presenetila letos še ne poražene Ljubljančane. In res danes v Mariboru presenečenja ni bilo.

Igralci Olimpije so premoč vzpostavili že takoj na začetku tekme. V 5. minuti je bil rezultat že 2:0. Tudi v strelih na vrata so prevladovali naši igralci. V prvi tretjini so bili uspešnejši od domačih z razmerjem 16:4, na celotni tekmi pa je bilo razmerje v strelih kar 50:16 v korist zmajev. Prva tretjina se je končala z rezultatom 3:0. V drugi tretjini so igralci Olimpije nato vodstvo povišali na 5:0, v zadnji tretjini pa domači igralci moči niso več imeli in sledilo je še 6 novih zadetkov Olimpije. Vmes smo videli še zadetek domačih, tako da je bil končni rezultat tekme 11:1.

To je bila že 15. zaporedna zmaga zelenih, ki v letošnji sezoni še ne poznajo poraza. Novih tekem v tem koledarskem letu zmaji nimajo več. Ponovno stopijo na led v nedeljo 6. januarja, ko doma gostijo ekipo Slavije.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekcijah dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top