skip to Main Content
Dečki drugič zapored v podaljške, ki pa so jih tokrat izgubili

V soboto 17. decembra so naši dečki odigrali novo tekmo državnega prvenstva. Na vrsti je bila tekma s Slavijo, ki bi se sicer morala odigrati šele tekom prihajajočega  tedna. Čakala nas je zanimiva tekma. Mestni derbiji v Ljubljani so vedno zanimivi, hkrati pa se ekipi na prvenstveni lestvici nahajata zelo blizu. Naši so na lestvici tretji, gostje iz Zaloga pa četrti.

Tekma se je pričela dokaj izenačeno. Ni bilo veliko strelov in priložnosti. So pa gostje v 5. minuti s strelom od daleč uspeli presenetiti našega vratarja in povedli z 1:0. A izenačena igra se je nadaljevala tudi po tem zadetku in vsaj v prvi tretjini je to bolj ustrezalo našim. Najprej je Jure Železen v 15. minuti izkoristil igralca več na igrišču. Nato pa je v zadnjih trenutkih tretjine Joc Bukovec s samostojnim prodorom naše povedel v prvo vodstvo.

Podobna igra z malo streli se je nato nadaljevala tudi v drugi tretjini. V resnici smo videli še nekaj manj strelov. V prvi tretjini smo videli 14 strelov (8:6 za goste), v drugi pa le 10 (7:3 za Olimpijo). A četudi so imeli naši igralci nekaj več časa plošček na svojih palicah in četudi so imeli nekaj priložnosti z igralcem več, igra naših ni stekla. To so izkoristili gostje, ki so sredi tretjine izenačili na 2:2.

V zadnji tretjini so nato bolje začeli naši. Takoj je prišlo do prekrška za izključitev, kar so naši takoj izkoristili in Joc Bukovec je s svojim drugim zadetkom naše povedel v novo vodstvo s 3:2. A kmalu zatem se je zadeva ponovila v korist gostov. Naš igralec je bil izključen, gostje pa so zadeli za izenačenje 3:3. Tu se je igra malce razplamtela. Videli smo več strelov in tudi več grobosti ter nervoze. A takšna igra novih zadetkov ni prinesla in tekma se je končala z rezultatom 3:3.

Na vrsti so bili podaljški. V podaljšku pa so bili bolj spretni gostje. Naši so si sicer pripravili nekaj priložnosti, potem pa so po izgubljenem ploščku gostje krenili v protinapad in zadetek je bil neizbežen. Gostje so tako slavili zmago po podaljšku.

Na prvenstveni lestvici je stanje ostale nespremenjeno. Triglav se je malce “odlepil” od ostalih, zaenkrat kaže da se bosta za 2. in 3. mesto borili ekipi Olimpije in Jesenic, Slavija pa je zaenkrat dokaj trdno na 4. mestu. Vendar sezona je še dolga in marsikaj se lahko še spremeni. Sedaj sledi nekaj premora. Naši dečki bodo sicer že v torek odigrali prijateljsko tekmo z ekipo Beljaka, sicer pa jih naslednja prvenstvena tekma čaka šele 8. januarja, ko se odpravljajo v Kranj, k vodilni ekipi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko lestvico v kategoriji u-15 spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top