skip to Main Content
Dečki drugič zapored s porazom

Četrtek 29.12 je prinesel še zadnjo tekmo v letošnjem koledarskem letu za klub HK Olimpijo. V Dvorano Tivoli je prišla selekcija U-14 HK MK Bled A.

Tekmovanje v državnem prvenstvu DP U-14 je zelo zanimivo, saj se za vrh (in boljšo mesto v končnici) borijo 3 slovenske ekipe (Jesenice, Bled A ter Olimpija), zraven pa se v bolj vmešava tudi odlična ekipa iz Zagreba (trenutno celo vodi na prvenstveni lestvici, a Zagrebčani v končnici prvenstva ne nastopajo).

Avtor: Amir Hatič

Po zelo dobrih igrah v Novembru in Decembru so igralci Olimpije pred dobrim tednom dni doživeli tesen poraz z neposrednim konkurentom za najvišja mesta – ekipo Jesenic, tako da si je ekipa Olimpije s trenerjem Igorjem Beribakom na čelu obetala boljšega rezultat v Tivoliju.

Žal ni bilo tako. Fantje so se sicer zelo dobro borili in resnično pokazali željo po zmagi, a gostje so bili tokrat enostavno boljši nasprotnik in so domov zasluženo odpeljali vse tri točke.

Tekma se je za zelene začela zapletati že v 4. minuti, ko so gostje prvič povedli. Še v isti tretjini je sledilo izenačenje.

A v nadaljevanju so gostje prevzeli pobudo in sredi 2.tretjine z dvema zaporednima goloma povedli s 3:1. Igralci Olimpije so z borbeno igro nalet gostov sicer v nadaljevanju uspeli ustaviti, a za lovljenje vodstva gostov danes enostavno ni bilo možnosti. Borba je trajala vse do zadnjih minut srečanja, ko so gostje zadeli še četrtič in postavili končni izid 4:1.

Avtor: Amir Hatič

Poraz za ekipo Olimpije ne pomeni nič dobrega. Igralci Bleda in Jesenic so s trenutnim izkupičkom zmag na lestvici pred Ljubljančani. Če glavna nasprotnika torej v nadaljevanju ne bosta storili napak proti malce manj dobrim nasprotnikom, se lahko Ljubljančani nadejajo (zgolj) 3.štartnega mesta v končnici, kar je seveda zelo dober rezultat, ne zagotavlja pa lažje poti do finala, saj bo najkasneje v polfinalu očitno nasproti stala ekipa Jesenic ali ekipa Bleda. To pa so nasprotniki s katerimi imajo v letošnji sezoni Ljubljančani težave.

Nekaj tekem bomo do konca državnega prvenstva še videli. Točna preračunavanja pustimo za zadnja kola, do takrat pa lahko igralcem Olimpije čestitamo za borbeno igro, ki jo kažejo. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo 8.januarja, ko v Tivoli prihajajo igralci Crvene zvezde.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam igralcev je dostopen na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top