skip to Main Content
Dečki doma s pričakovano zmago

Nedelja 15.1 je prinesla nov krog državnega prvenstva za selekcijo U-14.

Kot smo že poročali v prejšnjih zapisih, gre redni del prvenstva počasi h koncu in že se pričenjajo preštevanja kombinacij razvrstitev za končnico. Tokrat je v Tivoli pripotovala ekipa HK Triglav iz Kranja. Ekipa iz Kranja sodi nekako v drugi krog slovenskih ekip v letošnjem prvenstvu in se z ekipami Slavije, Bleda B in Mariborom bori za razvrstitev štartnih položajev v končnici med mesti 4 in 7. Ta tekma je torej veljala za tekmo, kjer si ekipa Igorja Beribaka ne bi smela privoščiti spodrsljaja, če želi ostati v kombinacijah za prvo mesto v rednem delu prvenstva.

In tako je tudi bilo. Začetek tekme je minil v dokaj izenači predstavi obeh moštev. Ljubljančani so sicer hitro povedli, a gostje so z borbeno in zbrano igro držali ravnotežje in sredi prve tretjine izid celo izenačili. Vendar to ni bil pokazatelj tega, v katero smer se bo tekma odvijala. Zeleni so po prejetem zadetku iz minute v minuto pridobivali na premoči. Do konca tretjine so bili igralci Olimpije že v vodstvu z 2:1.

V nadaljevanju tekme pa smo videli vidno premoč domačih. Gostje so sicer občasno prihajali pred vrata Ljubljanskega vratarja, vendar smo na drugi strani videli kar nekaj obdobij, ko igralci Olimpije enostavno niso dopustili nasprotniku zapustiti njihove obrambne tretjine. Marsikatero takšno nekaj-minutno pletenje mreže okoli vrat gostov se je nato tudi končalo z zadetkom.

Glavno premoč in največ zadetkov so Zeleni dosegli v drugi tretjini, ko je bila tekma dokončno odločena. Med drugim je domači vratar v tej tretjini ubranil gostom kazenski strel (video posnetek si lahko ogledate spodaj).

V zadnji tretjini premoč domačih ni bila nič manjša, je pa malce popustil zagon in tudi zbranost. Semafor je sredi tretjine že kazal rezultat 8:1 in to je bil tudi končni rezultat srečanja. V zadnji tretjini je trener Igor Beribak dal možnost igranja vsem igralcem, hkrati pa je v vratih tudi zamenjal vratarja.

Čestitke fantom. Do konca prvenstva so še trije krogi in prva naslednja tekma sledi že v sredo 18.1 v Mariboru.

Glavna tekmeca Olimpije (Bled A in Jesenice) sta tudi zanesljivo dobila dvoboje v tem krogu (proti Celju in proti Mariboru), tako da se kaj bistvenega na lestvici ni spremenilo. Še vedno velja, da so v najslabšem položaju v tej trojki ravno Ljubljančani. Blejčani imajo točko več ter medsebojno boljši izkupiček, kar pomeni, da bi morali v zadnjih treh krogih izgubiti vsaj 2 točki. Roko na srce, je to teoretično možno pričakovati zgolj na tekmi s Crveno zvezdo, katere datum pa še ni znan. Jeseničani pa imajo trenutno sicer 2 točki manj, a hkrati 3 odigrane tekme manj. Jeseničani bi torej morali v zadnjih 6 tekmah izgubiti 6 točk. Nekaj tekem, kjer bi se to lahko zgodilo sicer Jeseničani imajo na sporedu.  Prva takšna je lahko že v sredo, ko na Jesenice prihaja dobra ekipa Team Zagreb.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top