skip to Main Content
Dečki doma ponovno z zmago in brez prejetega zadetka

Nedelja 17. decembra je prinesla nov krog v tekmovanju za državno prvenstvo selekcij dečkov (u-14).

V Tivoli je prispela ekipa HDK Maribor. Maribor se nahaja pri dnu lestvice in veliko točk ekipa v letošnji sezoni ni nabrala. Vendar pred tedni sta se ekipi že srečali v Mariboru. Zmaji so takrat sicer zmagali, a je bila to ena izmed bolj tesnih tekem, ki so jih v letošnjem prvenstvu odigrali naši igralci. Sicer so celotno tekmo vodili in zmaga verjetno res ni bila ogrožena, vendar je končni rezultat (7:5 v korist Olimpije) pokazal, da so lahko tudi tekme z navidez slabšimi nasprotniki v tej selekciji še vedno tesne.

Igralci Olimpije so torej morali v tekmo z Mariborom vstopiti odločno in zbrano, sicer ni nujno, da bi zabeležili novo – že 14. zaporedno zmago v prvenstvu. To so naši zmaji tudi storili. V uvodu tekme sicer hitrih zadetkov nismo videli, je pa bilo jasno, da bodo tokrat pobudo na ledu držali naši igralci. V 11. minuti je sledil tudi prvi zadetek. Vodstvu 1:0 sta nato kmalu sledili 2 minuti igre z igralcem manj, ki so jo igralci Olimpije uspešno ubranili. Nato pa so naši zmaji ponovno udarili. V obdobju 3 minut smo videli 3 nove zadezke in še pred koncem prve tretjine so se zmaji znašli v vodstvu 4:0. To je bil nato tudi končen rezultat prve tretjine.

Tekma je bila na videz že odločena, a kot smo že zgoraj omenili, so zmaji pred tedni visoko vodili tudi že v Mariboru, pa so jih nato domači igralci skorajda ujeli. Zato so igralci Olimpije odločeno vstopili tudi v 2. tretjino. Sledili so 3 zadetki in pri rezultatu 7:0 (kar je bil tudi končen izid 2. tretjine) je bila tekma odločena.

V zadnji tretjini je pritisk domače ekipa malce upadel in igra je bila bistveno bolj izenačena. To je bilo glede na visoko vodstvo zmajev popolnoma razumljivo. A tudi v takšni igri so bili uspešnejši domači igralci. Sledil je še en zadetek in s končnim rezultatom 8:0 se je tekma tudi končala.

Na preostalih srečanjih so Jeseničani premagali Slavijo z 9:3, KAC je premagal Celje s 14:1, Blejčani pa so bili z 8:3 boljši od Triglava. Blejčani tako ostajajo na 2. mestu in so edini, ki nekako še držijo priključek z vodilno Olimpijo (čeprav zaostanek Blejčanov znaša že 11 točk).

S to tekmo se je končala 2. tretjina srečanj rednega dela. Razpored srečanj v zadnji tretjini je določil žreb, ki so ga pred dnevi izvedli na Hokejski zvezi. Žreb je določil, da se današnja nasprotnika srečata že takoj v naslednjem krogu, tako da zmaji prvenstvo nadaljujejo s tekmo proti ekipi HDK Maribor. Tekma bo v četrtek 27. decembra v Mariboru.

 

Seznam nastopajočih igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top