skip to Main Content
Dečki dobili derbi v Tivoliju

Nedelja 19.11 je prinesla nov krog v Državnem prvenstvu Dečkov (U-14).

V Tivoli je prispela ekipa Jesenic. Na vrsti je tako bila ponovitev lansko letnega finala. Jeseničani so pred tekmo na prvenstveni lestvici zasedali visoko 3.mesto in so za prvo uvrščenimi Ljubljančani zaostajali za 7.točk. Ekipo trenerja Igorja Beribaka je čakala nova težka in pomembna tekma.

Tekma se je pričela odprto. Takoj so sledili napadi na obeh straneh. Prvi so se veselili Ljubljančani v 3. minuti, ko so povedli z 1:0. Vendar so gostje nato iz sredine krenili v hiter napad. Kar naenkrat se je gostujoči napadalec znašel sam pred domačim vratarjem. Ta je sicer prvi strel ubranil, a drugega po odbitku ne in tekma je bila ponovno izenačena.

Sledile so lepe priložnosti domače ekipe. V 6.minuti so se Ljubljančani kar nekaj časa borili za plošček ob ogradi v lastni obrambni tretjini. Na koncu so ga le dobili in zadrsali v hiter protinapad po desni strani. Sledila je lepa podaja na levo stran, a gostujoči vratar je bil na mestu. Prav tako je gostujoči vratar lepo ubranil strel v protinapadu v 8.minuti. Vmes so nekaj nevarnih strelov sprožili tudi gostujoči igralci.

V 9.minuti nato sledi nov pritisk domače ekipe, ki je po izključitvi gostujočega igralca napadala z igralcem več v polju. Žal priložnosti niso izkoristili. Nova lepa priložnost je nato sledila v 14.minuti, ko so Zmaji prodrli po levi strani, a je strel z višine bulije zaustavila prečka.

A kdor ne da, ga včasih dobi in tako je bilo tudi tokrat. V naslednji minuti smo videli nov protinapad gostujočih napadalcev. Ponovno je domači vratar prvi strel ubranil, odbitek pa je ponovno prišel do igralcev v belo-rdečih dresih, ki so bili v drugo natančni. Gostje so prešli v vodstvo 2:1.

S tem zadetkom so pobudo v naslednjih dneh prevzeli gostje. Vendar tudi Zmaji niso bili brez svojih priložnosti. Ko je že kazalo, da se bo prva tretjina končala v korist gostov, pa so domači branilci prišli do ploščka, ga lepo podali v sredino, tam pa se je sam znašel domači napadalec. Lepo je zadrsal v napadalno tretjino in s strelom pod prečko postavil končni izid prve tretjine 2:2.

Tudi druga tretjina se je pričela napadalno. Nekaj več so od igre imeli domači igralci, a pravih priložnosti ni bilo vse do 25.minute, ko je na klop za kaznovane odšel gostujoči igralec. V igri 5-na-4 so Zmaji postavili napadalno formacijo. Nekaj časa je plošček krožil med igralci, dokler ni sledil strel. Vratar ga je sicer ubranil, drugega, ki je sledil po odbitku pa ne in domača vrsta se je veselila vodstva s 3:2.

Vendar se gostje niso predali. V 28.minuti sledi hiter protinapad Jeseniških napadalcev, a domač vratar je bil na mestu. Sledil je sodniški met, ki pa so ga dobili gostje in s hitrim strelom skoraj presenetili domačega vratarja, a je na srečo plošček zadel stativo. Igra se je malce umirila, sledilo je nekaj napadov domačih igralcev, a so nato v 31.minuti ponovno napadli gostje. V obrambni tretjini Zmajev, so domači branilci kar malce pozabili na enega izmed gostujočih napadalcev, ki se je neovirano prebil pred vrata in neubranljivo zadel za 3:3.

Zadetek je domače igralce kar malce zmedel, tako da so Jeseniški igralci nadaljevali s pritiskom tudi po izenačenju. Hitro je sledila tudi izključitev na strani domače ekipe, ki pa so jo nato Zmaji zdržali in ko so zadrsali v polni postavi, so počasi zopet pričenjali z nevarnimi napadi. Tekma se je ponovno razživela in sledile so si priložnosti na obeh straneh.

V 37.minuti je tako sledi hiter protinapad Ljubljanskih igralcev, ki pa so ga gostje prekinili s prekrškom. Sledila je igra 5-na-4. Kar nekaj časa domači napadalci niso uspeli postaviti napadalne formacije, nato pa je sledila lepa podaja iz Ljubljanske obrambne tretjine do osamljenega napadalca na modri črti. Ta je sam zadrsal pred vratarja, ki je prvi strel ubranil, drugega pa ne in domači so bili ponovno v vodstvu s 4:3.

Vendar tudi to vodstvo ni dolgo trajalo. V 39.minuti je sledil nov napad gostov. Domači branilci so se malce zapletli in gostujoči napadalec je sam prišel pred domačega vratarja, ki je bil nemočen in izid je bil ponovno poravnan. To je bil tudi končni rezultat druge tretjine, ki pa se je v zadnjih sekundah zaključila z napačno menjavo gostov in novo dvo-minutno kaznijo na strani Jesenic.

Zadnja tretjina se je torej pričela z igro 5-na-4 v korist Zmajev. Ljubljanski napadalci so v napadalni formaciji napadali praktično celotno kazen, a zadetka ni bilo. Se je pa napad nadaljeval tudi, ko se je gostujoči igralec vrnil v igro. Po kratki kombinacij je plošček nato le prišel do napadalca pred vrati, ki je s strelom z višine bulija neubranljivo zadel v levi zgornji kot in ponovno popeljal domače moštvo v vodstvo s 5:4.

Po vodstvu, pa so ponovno priložnost za izenačenje imeli gostje. V 46.minuti je namreč na klop za kaznovane odšel domači igralec. Zmaji so sicer pritisk vzdržali, a pritisk ni pojenjal tudi, ko je bila domača ekipa v polni postavi. Domača petorka je bila dolgo na ledu. Zmaji so se reševali s prepovedanimi dolgimi streli, kar pa je pomenilo, da so gostje lahko zamenjali igralce, domači pa ne. A vseeno so se utrujeni Ljubljančani na koncu pritiska le otresli in še v isti zasedbi v protinapadu zadeli za 6:4.

Zadetek je gostujoče igralce kar malce pokopal, tako da so Zmaji nadaljevali pritisk tudi po danem zadetku. Kmalu je sledila nova lepa kombinacija Ljubljanskih napadalcev in izid je bil povišan že na 7:4.

V tem trenutku je gostujoči trener vzel tudi minuto odmora. Napadi Ljubljanskih igralcev so se nadaljevali tudi po minuti odmora, da bi nato vseeno malce popustili, kar se je domačim maščevalo v 56.minuti, ko so gostje znižali rezultat na 7:5. Nato je v 58.minuti sledila še nova kazen na strani domače ekipe in gostje so (brez vratarja v polju) napadli v igri 6-na-4. A domači igralci so pritiske vseeno zdržali. Vmes so tudi nekajkrat neuspešno poizkusili zatresti prazno mrežo gostov (eden izmed teh poizkusov je zadel stativo), a rezultat je ostal nespremenjen in Olimpija se je lahko veselila nove zmage 7:5.

Na preostalih tekmah so Zagrebčani premagali Maribor s 4:3, Triglav je premagal Celje s 6:3, Tekma med Slavijo in Crveno zvezdo ni bila odigrana, sta pa zato že med tednom bili odigrani srečanji: Kac – Celje 8:1 ter Maribor – Bled 6:4.

Po odigranih tekmah na vrhu s 27 točkami ostajata ekipi Olimpije in Zagreba, na 3. in 4. mestu pa sta s 17 točkami poravnani ekipi Bleda in Jesenic.

Zmaji prvenstvo nadaljujejo naslednjo nedeljo (26.11), ko se odpravljajo na Bled.

 

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Dogajanje v Državnem prvenstvu selekcije U-14 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top