skip to Main Content
Dečke je na Bledu čakala težka tekma, a vseeno ostajajo letos še neporaženi

Za dečke je nedelja 25. novembra prinesla nove tekme državnega prvenstva U-14.

Ekipa Olimpije se je odpravila na Bled. Večkrat smo že poročali, da gre letos dečkom v državnem prvenstvu odlično. Na prvih 10 tekmah so zabeležili 10 zmag. V resnici nobena od zmag ni bila zares tesna oz. ogrožena. Med drugim so pred tedni s 6:4 premagali današnjega nasprotnika, po tem ko so sredi druge tretjine vodili že s 5:0. A ravno Bled je tisti, ki na nek način na lestvici še drži priključek z vodilno Olimpijo. Tekma je torej predstavljala derbi vodilnih ekip in igralci Olimpije so morali ponovno na ledu potrditi vlogo favorita.

Kmalu se je pokazalo, da uspeh Zmajev v Bledu ne bo samoumeven. Že v drugi minuti je prišlo do prve izključitve na strani Olimpije, kar so domači izkoristili in v začetku 3. minute so se Blejčani znašli v vodstvu z 1:0. To naših ni zmedlo in v nadaljevanju so bili oni tisti, ki so kar dvakrat zadrsali z igralcem več na ledu. A tega niso izkoristili in v 16. minuti je domačim hokejistom uspelo vodstvo povečati na 2:0. Tudi po vodstvu z 2:0 so Zmaji ponovno prišli do igre z igralcem več na ledu. A vse te številčne prednosti v prvi tretjini so ostale neizkoriščene in tretjina se je končala z vodstom domačih 2:0.

Ta rezultat seveda igralcem Olimpije ni bil v prid in v drugo tretjino so se podali bistveno odločneje. To se jim je obrestovalo in v 23. minuti so dosegli svoj prvi zadetek za znižanje na 2:1. V 27. minuti je sledila nova kazen za ekipo Bled. Prišlo je do nepravilne menjave in prednosti igralca več na ledu za Zmaje. Tokrat pa so bili igralci Olimpije učinkovitejši, kot v prvi tretjini in v 28. minuti je bil rezultat poravnan na 2:2. Preobrat v drugi tretjini je domače igralce kar malce šokiral, tako da so Zmaji lahko nadaljevali s pritiskom in v 29. minuti so tudi prvič povedli. A tekma se na tej točki še ni odločila. V nadaljevanju tretjine sta si moštvi še “neuspešno izmenjali” kazni. To novih zadetkov ni prineslo, so pa v zadnji minuti tretjine gostje uspeli zadeti in tretjina se je končala s izenačenim rezultatom 3:3.

Zanimiva tekma je postala še zanimivejša ob dogodkih na začetku zadnje tretjine. Najprej so še v prvi minuti nazaj do vodstva prišli Blejčani. A Zmaji so odgovorili na najboljši možni način in takoj v naslednjem napadu po sodnikovem metu so po nekaj sekundah izid ponovno izenačili. A rezultat 4:4 se ni obdržal dolgo. Na današnji tekmi so bili Blejski hokejisti kar nekajkrat nezbrani po danem ali prejetem zadetku in v 41. minuti se je ta zgodba ponovila. Igralci Olimpije so to izkoristili v v naslednjem napadu v 42. minuti so lahko ponovno prišli v vodstvo s 5:4. Igra se je nato glede zadetkov za nekaj časa umirila. To je trajalo do 46. minute, ko sta sledila dva nova hitra zadetka. Najprej so na 5:5 izenačili Blejci, še v isti minuti pa so nazaj v vodstvo prišli Zmaji. Le 20 sekund po tem zadetku pa je padel nov zadetek.

V začetku 47. minute so Zmaji tako vodili že s 7:5. Tu pa se je tekma končno pričela odločati. Vsi ti hitri zadetki so domačim igralcem postopoma le spodrezali krila. Moči je bilo vedno manj in napake na ledu so se vrstile eno za drugo. Domači igralci so sicer v nadaljevanju še uspeli zadeti za znižanje na 7:6, a prisluženih kazni je bilo preveč, da bi lahko upali na preobrat. Dokončno je bila tekma odločena v 57. minuti. Dva nova zadetka Zmajev sta postavila končen rezultat 9:6.

Zmaga je tako ostala pri Olimpiji, ki se je tako po 11-tih tekmah veselila 11-te zmage. Blejčani so sicer po tekmi ostali na 2. mestu prvenstvene lestvice, a Olimpija ima že skoraj nedosegljivo prednosti. Na preostalih tekmah je KAC z 8:1 premagal Maribor, Triglav pa s 6:4 Slavijo.

Naslednja tekma za ekipo dečkov bo v nedeljo 2. decembra. V Tivoli prihaja ekipa KAC.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top