skip to Main Content
Cortina prekinila zmagoviti niz zmajev

V Tivoliju smo spremljali pravi derbi kroga, za vodilno mesto v ligi so se naši fantje pomerili z ekipi iz italijanske Cortine in žal izgubili po streljanju kazenskih strelov (2:3).

Foto: Eva Brili Grebenar

Zmaji so začeli odlično in povedli že po 40 sekundah, ko je po podaji Aleša Mušiča zadel Gal Koren. V 7. minuti je vodstvo na 2:0 povišal Luka Zorko, ko so imeli Ljubljančani na ledu igralca več.

V drugi tretjini so gosti zadeli dvakrat v razmiku slabih dveh minut, najprej v 32. minuti za znižanje vodstva na 2:1, v 34. pa za izenačenje. V zadnji tretjini je izid ostal nespremenjen in sledili so podaljški, o zmagovalcu pa je odločala loterija kazenskih strelov.

Nadzorovali smo tekmo, a individualne napake v drugi tretjini so nasprotnika vrnile v igro. Potem pa je bila igra odprta, nasprotnik pa je igral dobro, napadalno igro. Čakali so svoje priložnosti in jih dobili. Zadnjo tretjino smo napadali, bili boljši nasprotnik, ampak moram čestitat nasprotniku za zasluženo zmago,” je po tekmi povedal trener Gregor Polončič. “Danes je bila res vrhunska hokejska tekma. Mislim, da so vsi, ki so prišli danes v Tivoli, prišli na svoj račun. Pokazali smo trd, moški hokej. Škoda za poraz, a iz takih napak se učimo.

Gal Koren je zadel za 1:0 in podal za drugi gol. “Odločno smo štartali in pokazali zelo dober hokej, druga tretjina pa je po nekaj trenutkih nezbranosti prinesla izenačenje. Na koncu pa je odločila loterija. Danes smo v obeh ekipah igrali res pravi moški hokej.”

Naslednjo tekmo v Alpski hokejski ligi naši hokejisti igrajo v gosteh v Kitzbühelu v četrtek, 21. novembra. Naslednja domača tekma je v ponedeljek, 25. novembra, ob 19.15, ko v Tivoliju gostuje ekip Linza.

 

Zapisala: P.P.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top