skip to Main Content
Članice zmagale tudi v 5. tekmi državnega prvenstva

Sobota 12. januarja je prinesla že 5. tekmo naših članic v tekmovanju državnega prvenstva.

V dosedanjih 4 tekmah je ekipa Olimpije še nepremagljiva. S tem se seveda ekipa nahaja v vodstvu prvenstvene lestvice in na tekmah s svojimi vrstnicami bolj kot ne velja za favorizirano ekipo. Tako je bilo tudi na tekmi z Mariborčankami. Nenazadnje je bilo temu tako tudi zaradi tega, ker je ekipa Olimpije zmagala tudi na dosedanjih dveh letošnjih tekmah z ekipo iz Maribora. V Ljubljani je bil rezultat celo 11:3, v Mariboru pa je slavila Olimpija s 3:1.

Foto: FB profil Risinje

Tekma v Mariboru se je tokrat pričela izenačeno. Dolgo časa se mreže niso zatresle. Nato pa je v 14. minuti prišlo do izključitve na strani Olimpije. Zaradi zadrževanja s palico je bila kaznovana Nina Lončar. Nekaj časa so se Ljubljančanke v igri z igralko manj uspešno branile, nato pa so tik pred iztekom kazni domače igralke zadele. Po podaji Tamare Lepir in Julije Blazinšek je bila natančna Sabina Šolinc. 1:0 je bil nato tudi končni rezultat prve tretjine.

Tudi v drugi tretjini se je izenačena igra nadaljevala. Ponovno so do priložnosti v igri z igralko več prišle domače igralke. A igralke ekipe Olimpije so to prednost zdržale in nekaj minut kasneje so bile one tiste, ki so zadrsale v igri z igralko več. A tudi Ljubljančanke priložnosti niso izkoristile. A nato je prišla 33. minuta, ki je končno prinesla zadetek tudi igralkam Olimpije. Podali sta Urša Pazlar in Tamara Breznik, zadela pa je Gaja Pezdir. Izenačujoč zadetek je igro kar malce poživil in do konca tretjine smo videli še kar nekaj akcije. Posebej zanimivo je bilo v zadnji minuti, ko smo videli kar dva zadetka. Najprej je za vodstvo Olimpije za 2:1 zadela Nina Lončar, nekaj sekund kasneje pa je Patricija Usnik povišala vodstvo že na 3:1. 3:1 je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Mogoče je bila tekma v tej zadnji minuti druge tretjine tudi odločena, a vsaj v začetku zadnje tretjine temu še ni bilo tako. Domače igralke so namreč že takoj v nadaljevanju tretje tretjine rezultat znžale na 3:2. Po podaji Sabine Solinc in Tamare Lepis je bila natančna Julija Blazinšek. Igra je postala nervozna in sledilo je kar nekaj izključitev. Zanimivo je, da je kar dvakrat prišlo do situacije, ko so bile najprej kaznovane igralke Olimpije, a ko so domače igralke zaigrale v igri z igralko več, je prišlo še do kazni na njihovi strani in tekma se je nadaljevala v igri 4-na-4. Vse skupaj je bilo napeto do 52. minute, ko so nov gol dosegle igralke Olimpije. Za končnih 4:2 je po podaji Eve Dukarič poskrbela Nina Maver.

Članice Olimpije tako ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice in so na najboljši poti, da ubranijo naslov državnih prvakinj. Olimpija bo sedaj ponovno malce “zapustila” državno prvenstvo in sledijo nove tekme v tekmovanju EWHL. Prva bo na vrsti v nedeljo 20. januarja v Zalogu proti ekipi EHC Sabres Vieena.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji članic spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top